Medisch dossier overleden familielid

 • #1

  Goedemiddag mensen, ik zit met een vraag. Ik ben bijna 18 en ik ga binnenkort naar de huisarts vanwege ernstige klachten als ik ongesteld ben,(o.a. pijn die dan elke maand erger is) waar ik al vanaf juli 2019 last van heb.

  Is het mogelijk voor mijn huisarts om het medisch dossier bekijken van mijn overleden moeder(had dezelfde huisarts als mij)?  Ze is begin januari 2012 overleden aan kanker, ze had ergens in haar onderbuik kanker en 3 hersentumoren.

  Ik vroeg aan mijn oma of mijn moeder dit ook had en ze zei dat ze ook net als mij het idee had dat die klachten elke maand erger leken te worden, dus we dachten allebei dat haar klachten toen al veroorzaakt werd door de kanker en mijn oma en ik wisten allebei niet of wat mijn moeder had een erfelijke vorm had.

  Ik weet wel dat mijn moeder 2 maanden voordat ze de diagnose kreeg al erg ziek was en doodmoe en kotsmisselijk in bed lag, en dat ze 3 maanden voordat ze met spoed werd opgenomen en diagnose kreeg ze een paar keer bij een gynaecoloog is geweest, waarschijnlijk vanwege die klachten.

  Dit heb ik alleen maar aan mijn oma van mijn vaders kant gevraagd omdat ik met haar iets beter contact heb en op 10 min fietsen van haar woon, en mijn andere oma heb ik ook wel goed contact mee maar ze woont in België(gelukkig maar 20 min rijden) en ik durf het ook niet echt aan haar te vragen omdat dit toch wel moeilijk is voor ons beide om over te praten.

  Ik wist toen wel goed wat er aan de hand was maar ik was toen 9 jaar en nu bijna 18 dus dat is al lang geleden, ik weet niet of er mij toen ook is gezegd of het erfelijk is enz. maar ik zal het wel vergeten zijn.

  Sorry dit was een langer verhaal dan ik dacht maar ik hoop dat jullie een goed beeld krijgen van waarom ik dit vraag.

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Ik zou nou niet meteen aan kanker denken. Maar wel goed dat je met de klachten naar de huisats gaat. Bespreek het metje huisarts.

  Reactie
Reageer op: Medisch dossier overleden familielid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief