ik wil huisarts in werkplaats i.p.v. woonplaats

 • #1

  Mag je ook een huisarts buiten je woonplaats kiezen?

  Ik woon nl nogal ver van mijn werk en ben van plan in de toekomst naar mijn werkplaats te verhuizen.

  Huidige huisarts heeft 's ochtends inloopspreekuur, want inhoudt dat je er om 7 uur gaat zitten en om kwart over 8 aan de beurt bent (eerder regel dan uitzondering, ook begrepen van medepatiënten)! 's Middags kun je vanaf half 2 op consult komen, maar ja met een fulltime baan betekent dat een halve dag vrij nemen.

  In het dorp hier zitten alle andere praktijken vol.

  Reageer
  #2

  Weten ze dat niet bij je zorgverzekeraar?

  Reageer
  #3

  Ik meen begrepen te hebben dat er geen beperkingen is w.b. de postcode of de zogenaamde 15 minutentijd. Dat mag officieel geen reden zijn om je te weigeren.
  Omdat spoed 's avond en in het weekend door de huisartsenpost wordt opgelost, lijkt het me logisch dat je de huisarts kiest waar je hem het gemakkelijkst en het vaakst gebruikt.
  Particuliere patienten , die bijv. wonen in Bilthoven en werken in Amsterdam hadden altijd al 2 huisartsen. Dat was geen probleem omdat per consult betaald werd. Nu is er echter een abonnementstarief. Ik denk dat je met je zorgverzekeraar moet overleggen of zij huisarts in werkplaats het inschrijftarief willen betalen (en dan de consulten voor 9 euro). Maar ik weet niet wat er gebeurt alsje op een vrije dag een huisarts in je woonplaats raadpleegt: dan betaal je wrsch. het passantentarief.

  Het lijkt me logisch dat dit vaker voorkomt in Nederland.

  Reageer
  #5

  Volgens mij moet u bij uw verzekeraar aangeven wie uw vaste huisarts is maar bent u vrij om naar een andere huisarts te gaan. De laatste berekend u dan gewoon 22 euro per consult wat u dan weer kan terugkrijgen van uw verzekeraar.

  Ik ga zelf ook wel eens naar een andere huisarts omdat mijn vaste huisarts vaak weg is en ik soms te lang moet wachten. Enige nadeel is dat het medisch dossier bij uw vaste huisarts ligt maar als het niet om ernstige zaken gaat lijkt mij dit geen probleem.

  TIP
  Wat ik zelf altijd doe is aan de assistente vragen of je als eerste op het morgenspreekuur of het middagspreekuur mag komen, zo voorkom je lange wachttijden.

  Reageer
  #6

  Je mag een arts in je werkplaats nemen mits je nieuwe arts er geen problemen mee heeft dat de afstand meer is dan 15 minuten. Ik woon in Belgie en mijn huisarts in Nederland (afstand half uur) had hier geen problemen mee.

  Reageer
  #7

  Hoe kies ik een andere huisarts?

  In een digitale brochure - opgesteld door de patiëntenkoepel NPCF en huisartsenvereniging LHV - staat nu helder beschreven wanneer en hoe men kan kiezen voor een andere huisarts en wat te doen als het niet lukt. De folder is geschreven voor patiënt én huisarts en is elektronisch beschikbaar op de websites van de betrokken organisaties.

  Uitgangspunt van de brochure is dat de patiënt zich in principe bij de huisarts van keuze moet kunnen inschrijven. Er zijn echter drie situaties waarin huisarts en patiënt gezamenlijk kunnen besluiten om van inschrijving af te zien. Bijvoorbeeld als de praktijk vol is. Of als er een te grote afstand is tussen het woonadres van de patiënt en de huisartspraktijk. Ten slotte kunnen huisarts en patiënt principiële verschillen hebben in visie over de zorgverlening (denk aan euthanasie, alternatieve geneeswijzen). Van belang is dat huisarts en patiënt uiteindelijk gezamenlijk besluiten of de patiënt zich inschrijft bij de huisarts.

  De brochure is te raadplegen via de websites van de NPCF: http://www.NPCF.nl en http://www.ConsumentendeZorg.nl en via de website van de Landelijke Huisartsen Vereniging LHV: http://www.lhv.nl

  Reageer
  #8

  Dit is absoluut niet waar ! Eergisteren mijn zorgverzekeraar (Interpolis) gevraagd of ik me bij een huisarts mag inschrijven in mijn werkgebied (waar ik voor 90% verblijf). Het antwoord was NEE ! De huisarts MOET zich in mijn woongebied bevinden, ook al woon ik daar slechts 10%, en ben ik daar in mijn huidige situatie 70 kilometer van verwijderd.
  Deze regeling is sinds eind 2008/begin 2009 van kracht, aldus liet Interpolis weten.
  In de brochure, waar het hierna volgend bericht naar verwijst, kan ik hier overigens helemaal niets over terugvinden !!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: ik wil huisarts in werkplaats i.p.v. woonplaats
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief