Flauwte bij ongesteldheid

  • #1

    Hallo,
    Ik had een vraag aan jullie hebben sommige van jullie ook wel eens dat ze als ze ongesteld moeten worden flauwvallen, een flauwte hebben ?
    En wat doen jullie daar aan ?

    Groetjes IK

    Reageer
    #2

    Hey,

    Hier heb ik ook altijd last van. Echt irritant. De meeste mensen uit mijn omgeving kennen dat niet.

    Het enige wat ik kan doen is: situaties waarin je lang moet staan vermijden (zoals in pauzes ergens gaan staan, staand op de bus wachten, ...), want dan wordt ik geheid duizelig. Lopen/fietsen gaat vaak wel goed, maar stilstaan niet.

    Áls ik duizelig wordt (kan ook als ik gewoon zit trouwens), dan gaan zitten en hoofd tussen de knieën naar beneden om het bloed er weer naar te laten stromen. Desnoods op de grond als er geen zitplaats voorradig is. En niet in paniek schieten, niet gaan hyperventileren ofzo, maar rustig en diep ademen. Zo voorkom ik flauwvallen (flauwvallen is twee keer gebeurt, dus dat risico wil ik niet meer lopen). Als omgeving raar reageert gewoon uitleggen. Als het een benauwde ruimte is, ook een raam (laten) openen of, als dat kan, naar buiten gaan.

    Zodra je je weer goed voelt, rustig omhoog komen. Pas op met te snel omhoog komen. Meestal ben ik binnen een minuut of vijf à tien weer helemaal OK.

    Dat is mijn ervaring dan. Misschien heb je er iets aan.

    Reageer
    #3

    ik herken dat wel ik val niet flauw maar ben wel altyd heel licht in mijn hoofd het is dan net alsof ik dronken ben en heb dan echt moeite om de straat op te gaan meestal probeer ik dan wat rustiger aan te doen en wat meer te ontspannen soms helpt dat wel maar het blijft vervelend

    Reageer
Reageer op: Flauwte bij ongesteldheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief