Verlies grote bloedklonters (weefsels) en hevige buikkrampen

 • #1

  Misschien herkent iemand onderstaand probleem en wil hierop reageren.

  Sinds een half jaar (ik ben bijna 37 jaar) verlies ik tijdens de menstruatie hele grote donkere bloedklonters c.q. weefselstukken (het lijken wel stukken lever, sorry voor dit onsmakelijke detail !).Daarnaast heb ik hevige buikkrampen, een opgezwollen buik en een duizelig en rillerig gevoel.

  Tot mijn 34ste jaar heb ik eigenlijk nooit problemen met mijn menstruatie gehad (geen noemenswaardige buikkrampen en verlies van een normale hoeveelheid helder bloed).

  De laaste 3 jaar is dit echter steeds erger geworden (echter niet elke maand !), maar heb er verder weinig aandacht aan besteed.
  Er is zelfs een keer een vaginale echo gemaakt tijdens zo'n zware menstruatie (Jakkes, niet echt fijn !!!). De gynaecoloog zei dat alles er verder prima uit zag. Hij vertelde dat het aan de leeftijd lag en dat een vrouw (als deze vroeger zwanger was geweest) hier veel minder last van zou hebben gehad.

  De laatste menstruatie (nu dus !) is zo heftig dat ik ibuprofen (600 mg!) ben gaan slikken. wat helaas nauwelijks werkt ! en een warme kruik bied ook niet echt een uitkomst.
  Ik heb dit echt nog nooit meegemaakt.
  Toch is mijn menstruatie desondanks heel erg regelmatig en duurt niet overdreven lang (hooguit 4/5 dagen). Wel heb ik het laatste halfjaar ook last gekregen van ovulatiepijn (de iik ook nog nooit eerder heb gehad).

  Ik ben gezien mijn klachten erg bang dat dit endometriose of een vleesboom zou kunnen zien (een vleesboom of poliep zou dan volgens mij wel op een echo gezien zijn toch?)

  Mijn oma en mijn moeder hebben exact hetzelfde probleem gehad.
  Dus wellicht is er een genetisch verband? Mijn moeder is daarnaast rond 43 jaar in de overgang gekomen. Uit bloedonderzoek is gebleken dat hier bij mij nog geen sprake van is !

  Ik heb geen kinderen, maar wel een kinderwens.

  Wie kan mij helpen?
  En stel dat het wel endometriose zou zijn: Loopt men dan extra risico tijdens een zwangerschap of bevalling of verbeteren de symptomen?

  Reageer
  #2

  Hallo Charlotte, ik kan je vertellen uit ervaring dat vleesbomen en poliepen op een inwendige echo te zien zijn en dat daar ook het probleem van je bloedverlies vandaan kan komen. Het hoeft niet zo te zijn niet elke vleesboom en poliep geeft deze klachten, maar op de echo zien ze wel of ze aanwezig zijn. En ook de voorverschijnselen van de overgang kan hevig bloedverlies veroorzaken en dan hoef je nog niet echt in de overgang te zijn. Ik zal het toch even aan een gyn. vragen. Er is ook een site over de overgang misschien vind je daar wat informatie. Ik hoop voor jou dat het niet echt de overgang is i.v.m. je evt. kinderwens. Sterkte

  Reageer
  #3

  Hey,

  Ik denk dat jij niet de enige bent met dit probleem. Ik ben nu 24 en heb daat al heel mijn leven lang van als ik menstrueer last van. Dus elke maand heb ik de eerste vier dagen zeker niets anders dan echte bloedklonters en maak me er zelf ook altijd ongerust in. Zeker omdat het de laatste tijd altijd maar meer en meer zijn.

  Maar wat je eraan kan doen kan ik je niet laten weten want weet ik zelf niet.

  Groetjes
  cien

  Reageer
  #4

  Hallo,

  Ik zit ongeveer met het zelfde probleem, alleen heb ik al 6 maanden niet meer gemenstrueerd. Nu heb ik vier weken geleden mijn menstruaties door gekregen, en de laatste twee weken verlies ik grote bloedklonters. Af en toe heb ik last in mijn buik, maar eigenlijk echt buikpijn heb ik nooit gehad. Het is zeer vervelend, want het zijn juist vakantiemaanden nu.

  Herkent iemand dit probleem?

  Reageer
  #5

  Wat is de reden van jouw onregelmatige menstruatie?

  Lees: http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/87368-Redenen-uitblijven-menstruatie.html

  Reageer
  #7

  hoi allemaal,

  Om maar met de deur in huis te vallen, ik slik nu een jaar acenacoumarol (bloedverdunner) en voordat ik dat gebruikte was mijn cyclus al heftig, maar sinds ik dit moet slikken is de menstruatie een ramp, heel veel last van grote bloedklonters en maandverband niet aan te slepen.

  ben nu 3 weken over tijd, ik slik geen pil en weet 100% dat ik niet zwanger ben.
  het bloeden blijft uit maar de hevige buikkrampen zijn helaas wel aanwezig.
  heeft iemand enig idee wat dit is, moet ik hiermee naar de huisarts.

  yoork

  Reageer
  #8

  Hiiii

  Als je er heeeeel erg last van hebtt en zelfs maandveband niet helpt kan je altijd een keer naar de dokter gaan want het kan geen kwaad. Dan weet je zeker dat er iets of niks aan de hand is.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mijn menstruatie's zijn altijd zo heftig dat ik extra ijzertabletten van de huisarts heb gekregen om mijn ijzer aan te vullen. Onlangs was mijn hb 4,4 en ik was echt helemaal op. Zo moe.. nu weer wat beter. Er zijn medicijnen voor om die heftige menstruatie's te minderen maar zodra ik de bijsluiter lees hoef ik ze al niet meer. Een mirenaspiraal zou een oplossing zijn maar dat durf ik niet. De Pil mag ik vanwege hormonen niet slikken. Bij mij week voorafgaande bruine afscheiding en buikpijn, dan eerste dag zwaardere buikpijn en lichte bloeding maar dan de tweede dag... niet normaal, om het half uur moet ik verschonen. Een superplus tampon en maandverband. Door de tampon schiet ik zo doorheen dus al die reclame's op tv daar lach ik om want voor mij werkt dat echt niet. Grote stolsels.. ja inderdaad lijkt het op stukken lever zeg ik ook altijd dus schaam je niet hoor.. Als ik optijd de wc nader en ik ga zitten dan plonst er al bloed en stolsel door de tampon de wc in, het lijkt wel een compleet slachthuis in die pot en dan mijn tampon er nog uit. Nou die floept er wel uit en kan ik niet zoals er verwacht wordt netjes opvangen en in een zakje doen om weg te gooien. Een heel gedoe.. om alles te verschonen. Neem vaak naar mijn werk extra ondergoed en langebroek mee want zodra je opsta van je stoel nou dan voel je het meteen bloep eruit lopen door mijn tampon heen. Echt smerig... Ben wel eens overvallen daardoor en haalde de wc niet zodat mijn hele broek eronder zat. Ik kan dan wel janken..
  Ben wel eens bij een homeophaat geweest maar tot op heden blijkbaar nog geen juist middel gevonden. Mijn baarmoeder is goed zijn ook echo's gemaakt. Blijkbaar hebben wij gewoon pech.
  Heb in die periode aandelen bij de paracetamol. Kan ook die eerste of tweede dag geen afspraken plannen want als er ergens geen toilet in de buurt is komt het niet goed en heb dan ook vreselijke buikkrampen en hoofdpijn dus zit dan mezelf in de weg en moet anders gemaakt vrolijk of gezellig doen en dat kost ook energie.
  Nu maar hopen op een voorspoedige overgangsperiode zonder heftige klachten dan zijn we hier vanaf.. heerlijk.
  Enkele tips: yoga, tai-chi beoefenen en jezelf een reikibehandeling geven of laten behandelen. Het verlicht iets mits je er consequent mee bezig bent.

  Reageer
  #10

  Waarom mag jij geen hormonen, dus de pil?

  Reageer
  #11

  Denk toch dat het een vorm van endometriose is. Even met je gynac overleggen.
  Symptomen; steeds meer krampen
  Veel bloedverlies
  Door de verklevingen kun je soms
  moeilijk in verwachting

  Reageer
  #12

  Mijn hele leven, sinds de eerste menstruatie, vreselijke pijnen. Mijn tienerjaren? Een ramp: overgeven van de pijn, niet kunnen lopen, buikpijnen en enorm bloedverlies, gepaard gaande met enorme stukken weefsel verlies. Dit alles tijdens de menstruatie. Met veertien jaar werd 'endometriose' vastgesteld door de gyneacoloog. Van mijn moeder mocht ik de pil niet slikken. Nog meer pijn en ellende dus, voor járen. Nadat ik de pil uiteindelijk ging slikken (als volwassene) hielp dat nauwelijks nog. Tampons kan ik tot op de dag van vandaag niet gebruiken (ben nu ruim in de 40). Het bloed komt er gewoon dwars doorheen gezet (soms in 5 minuten). Plus de buikpijn: die neemt toe. Ik slik sinds jaren nu hormonen, andere dan de pil. Hiermee ben ik wel geholpen, maar nu heb ik daardoor andere fysieke problemen gekregen. Toch kan het niet anders. Werken als ik ongesteld ben...wat is dat? Ergens heen gaan? Onmogelijk. Soms ben ik vijf weken aan één stuk ongesteld. Ondanks de medicatie. Ondanks de endometriose heb ik nog wel kinderen gekregen. En soms stop ik heel even met de medicijnen. Kijken of ik al in de overgang ben. Helaas...en na veel pijn dan toch maar weer slikken. Iedere vrouw die hier last van heeft: naar de gyneacoloog ! Er zijn hormonen die je kunt slikken, maar ook kunnen ze weefsel in sommige gevallen wegbranden. Dat schijnt bij sommige vrouwen te helpen. En sterkte.

  Reageer
  #13

  voor Jolanda: ik herken mezelf volledig in uw verslag.. gisteren nog : dacht na een week bescheiden bloedverlies dat het ergste erop zat, maar nee, na een super-verschoning met supertampon en verband dan toch een volledig nieuwe broek vol bloed (bluh) dan gelukkig mijn vest mee en die kon ik rond me draaien zodat niemand het kon zien, dan naar het asiel om te wandelen met de honden, tja die zullen wel bloed lusten zeker? dus maar enkele kleine lieverds genomen.. tja humor helpt ook soms maar tis lachen met de kraan (rode) open hé. het geeft zeker heel wat gevolgen qua levenskwaliteit, werk, gezondheid etc..

  Reageer
  #15

  Dag allemaal,

  Ik herken mezelf zo in jullie verhalen! Ik kwam vandaag een tip tegen, die ik met jullie wil delen:
  3x daags Ibuprofen slikken bij de heftigste dagen, dit zorgt ervoor dat er minder bloedstolsels gevormd worden tijdens de menstruatie. Wanneer er bloedstolsels in de baarmoeder ontstaan, dan zal het bloedverlies toenemen, zodat de stolsels mee naar buiten stromen. Bij het gebruik van Ibuprofen zullen er minder stolsels gevormd worden en dus minder bloedverlies optreden. Het bloedverlies kan tot één derde of de helft verminderen hierdoor.
  Ik ga vandaag de Ibuprofen halen, want morgen is het weer "feest". Ik ben benieuwd!!

  Reageer
Reageer op: Verlies grote bloedklonters (weefsels) en hevige buikkrampen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief