Gestopt met de pil, nu helse krampen > normaal?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo.

  In overleg met mijn dokter besloten om tijdelijk (minimaal 2 maanden) te stoppen met de pil en even helemaal GEEN anticonceptie te nemen zodat mijn lichaam volledig even tot rust kan komen/herstellen.

  Over 2 a 3 maanden gaan we kijken wat voor effect dat op mij heeft gehad en dan besluiten we wat ik kan wil/kan doen. Tot die tijd zal ik een condoom gebruiken.

  Nu heb ik de laatste pil 20 mei geslikt (was toevallig de laatste pil van de strip). Daarna gestopt. Dat weekend nog volop seks gehad zonder condoom. Nu afgelopen weekend veel hoofdpijn en nu deze ochtend helse krampen (zoals het wel eens kan voorkomen als je ongesteld moet worden). Is het normaal dat het nu pas op gang komt (om eventueel ongesteld te worden) en niet vorige week al had moeten gebeuren?
  Nu eventueel een zwangerschapstest doen heeft volgens mij geen nut, of wel?

  Hoor het graag

  Reageer
  #2

  Nu heb ik de laatste pil 20 mei geslikt (was toevallig de laatste pil van de strip). Daarna gestopt. Dat weekend nog volop seks gehad zonder condoom.

  Dat was niet zo verstandig...omdat je niet opnieuw met de pil start, ben je dan gedurende de stopweek ook niet meer volledig beschermd door de pil.
  Een test kan pas 2,5 week na het onveilige contact.

  Je doorbraakbloeding zou in principe tijdens de stopweek moeten optreden. Maar de klachten die je nu hebt zouden van een aankomende menstruatie kunnen zijn.

  Ben je met de pil gestopt omdat je onregelmatige bloedingen had?

  Reageer
  #3

  Hoi Tandor,

  dankjewel voor je reactie.
  Dat ik niet volledig beschermd was is niet zo'n ramp. We staan open voor eventuele zwangerschap.

  Ik ben gestopt met de pil omdat deze niet meer werkte zoals het zou moeten werken en ik inmiddels alle pillen heb gehad die er zijn. In overleg met de dokter dus besloten mijn lichaam te laten herstellen, omdat mijn lichaam blijkbaar er niet (meer) tegen kan.
  Dit is ook iets wat ik al paar keer had voorgesteld omdat ik merkte aan mijn lichaam dat ik er niet meer tegen kon en het misschien beter zou zijn niks meer te nemen (voorlopig).

  Ik had 1st de ''normale'' pil. Deze werkte niet meer (paar maanden ongesteld achter elkaar, hevige bloedingen etc.). Toen na vele onderzoeken besloten om de minipil te nemen i.v.m. minder hormonen geloof ik en dus door slikken en geen stopweken meer. Maar dat maakte niet uit, ik bleef ongesteld en het werkt gewoon allemaal niet zoals het zou moeten. Heb altijd belachelijk veel bijwerkingen. Prikpil wil ik niet, spiraaltje wil ik niet. Hoe dan ook, loop al jaren hiermee. Dus vandaar nu even minimaal 2 maanden niets, kijken of mijn lichaam dan normaal doet en ik me weer eens goed ga voelen. Alleen nu dus , pas in de 2e week, helse krampen en me raar voelen.

  Reageer
  #4

  Dan is het op zich niet zo vreemd dat je menstruatie uitbleef. Als je toch al onregelmatige bloedingen had.
  Best mogelijk dat de klachten nu worden veroorzaakt door de aankomende menstruatie.
  Ben je ook al bij een gynaecoloog geweest voor de eerdere klachten?

  Reageer
  #5

  Oke. Dan wacht ik het af.

  Ja ik ben toen bij een gynaecoloog geweest in het ziekenhuis. Interne onderzoeken gehad etc. En die gaven aan dat ik eens moest proberen om geen stopweken te nemen maar dus door te slikken en mijn lichaam vanzelf aan zou geven als ik wel een stopweek moest inlassen. In het begin werkte dat prima maar uiteindelijk dus ook niet meer.

  Reageer
Reageer op: Gestopt met de pil, nu helse krampen > normaal?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief