Doorbraakbloeding voorkomen bij doorslikken

  • #1

    Hallo,

    Omdat ik veel buikpijn had tijdens de menstruatie (ook als ik de pil slikte) heeft mijn dokter geadviseerd de pil door te slikken. Maar dan kun je dus een doorbraakbloeding krijgen. Mijn vraag is, is deze bloeding te voorkomen als je toch af en toe een stopweek doet, bijvoorbeeld na iedere 3 strips een stopweek (mits je dan nog geen doorbraakbloeding gehad hebt natuurlijk, weet niet wanneer dat dat komt). Dan weet ik tenminste wanneer het zo ver is. Hopelijk weet iemand het antwoord.

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Over het algemeen, wordt de pil doorgeslikt om juist de doorbraakbloeding ( die tijdens de stopweek optreedt) te voorkomen.
    Z.g.n. spotting is niet te voorkomen.

    Reageer
    #3

    Mijn huisarts zei dat als je de pil door blijft slikken je op een gegeven moment een doorbraakbloeding krijgt en je dan even moet stoppen. Tijdens de stopweek krijg je altijd een bloeding en ik veel buikpijn vandaar het doorslikken. (maar dit is geregeld) Als ik zomaar opeens een doorbraakbloeding krijg is het ongeregeld en dan doe ik liever af en toe een stopweek om dat te voorkomen... (dan weet ik tenminste wanneer) maar is dat mogelijk of is de kans op doorbraakbloeding nog groot als ik maar af en toe een stopweek doe?

    Reageer
    #4

    De kans op zo´n doorbraakbloeding blijft.
    Af en toe een stopweek zal die kans niet doen afnemen.
    Het is alleen lang niet altijd bij iedereen hetzelfde.
    Er zijn vrouwen die er helemaal geen last hebben van doorbraakbloedingen. Wel van spotting.

    Reageer
Reageer op: Doorbraakbloeding voorkomen bij doorslikken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief