Overschakelen van pil in het midden van een pilstrip.

  • #1

    Goedenavond,

    Ik heb al redelijk wat informatie opgezocht omtrent dit topic, en weet ondertussen dat het beter is bij het overschakelen van een pil om de vorige 'oude' pilstrip uit te nemen en daar onmiddellijk op volgend met je nieuwe pil strip te beginnen.

    Nu slik ik al enkele maanden (4) Deso 30, omdat ik gestopt was met Daphne 35 (generische versie van Diane). Deze versie nam ik enkele jaren, tegen puistjes. Nu blijkt dat bij het overschakelen naar Deso de puistjes duidelijk zijn terug gekomen. Huisarts heeft me aangeraden terug naar Daphne over te schakelen.

    Nu is mijn vraag, 'om dringende reden' wil ik niet dat het aantal puistjes verergerd en dat ik weer van vooraf aan moet beginnen met de behandeling van de puistjes,

    of ik na het slikken van 6 Deso 30 pillen (dus zit nog in de eerste week) of het mogelijk is morgen gewoon te beginnen met een nieuwe strip Diane 35?

    Ben ik dan beschermd / veilig voor de komende (en zeker voor de afgelopen dagen?)...

    Of zou het veel slimmer zijn om gewoon de pilstrip door te nemen? Dan moet ik weliswaar nog twee weken wachten vooraleer ik Diane terug kan innemen...

    Alvast bedankt

    Groetjes
    Mischa

    Reageer
    #2

    Ik zou adviseren om te stoppen met de pil, een stopweek in te lasten, en dan met de nieuwe pil beginnen. Je bent dan gewoon beschermd.

    Reageer
    #3

    Dit was ook wat ik het eerste dacht.

    Maar aangezien het niet veilig is om in je eerste week een pil langer dan 12 uur te vergeten en je dan niet beschermd bent, waarom zou je dan wel een stopweek mogen inlassen?

    Reageer
    #4

    Goed opgelet! Ik had even over het hoofd gezien dat je nog in de eerste week bent. In dat geval zou ik de strip gewoon afmaken. Je kunt dan kiezen:
    of je last een stopweek in,
    of je begint meteen met de nieuwe pil. Met het starten van de nieuwe pil ben je meteen beschermd.

    Reageer
    #5

    Dus in geen geval, morgen beginnen met Diane 35, aan het begin van de strip?

    (Heb trouwens al twee maanden mijn pil doorgenomen,...)

    Reageer
    #6

    Nee, je moet niet middenin van de ene dag op de andere van pil wisselen.

    Het maakt ook niet uit dat je al twee maanden de pil hebt doorgenomen.

    Reageer
    #7

    Wat een dom advies zeg. Je hoeft helemaal geen stopweek in te lassen. Je kan gewoon na de laatste pil van de ene strip meteen beginnen met de nieuwe pil. Dan ben je meteen beschermd. Als je het niet 100% weet moet je hier geen advies geven. Die stopweek is nergens voor nodig.

    Ik weet niet of je halverwege de strip kan overgaan op een andere pil. Wel benieuwd naar.

    Reageer
    #8

    Het is een discussie van 2013....

    En het is helemaal geen dom advies. Je moet gewoon wat beter lezen.
    Er waren 2 opties gegeven.
    Richtlijn is, om ofwel na de stopweek met een nieuwe pil te starten of op het einde van de strip met een nieuwe strip van de nieuwe pil te beginnen zonder stopweek. Dus niet halverwege in de strip te wisselen. Als de pil wordt doorgeslikt, zou dat volgens mij echter ook geen probleem moeten zijn. maar beter is om de richtlijnen dan toch maar te volgen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb eigelijk een vraagje, Vraag me niet hoe maar ik kwam 1 pil te kort heb 21ste dag ben naar de apotheek gegaan om weer de pil te halen alleen ze hadden die ik normaal gebruik niet op voorraad dus hebben ze mij de andere meegegeven, Dus ik heb 20 dagen mn oude vertrouwelijke pil ingenomen en 1 dag de andere En heb dus nu een stopweek, zit hier risico’s aan ?

    Reageer
    #10

    Nee, dat is verder geen probleem. De werkzame stof in de pil is dezelfde

    Reageer
    #11

    Beste,

    Ik ben na een half jaar pilvrij te zijn geweest weer gestart met een lichte pil 20 mg. Deze slik ik door, ben nu in de 3 strip. Echter is de pil te licht blijkt wat ik moet nu nog een week slikken maar ben inmiddels al 5 dagen ongesteld.

    Ik ga overstappen van pil, wat moet ik nou doen?

    Oude strip afmaken (ondanks de menstruatie nu) of nu stoppen voor een week en dan overstappen naar de 30 mg?

    Ik ben gewoon doorgegaan met slokken tijdens deze tussentijdse bloeding.

     

    Reageer
    #12

    Dat wil niet per se zeggen dar de pil te licht is. Maar als je depil doorslijt is er kans op doorbraakbloedingen. En die heb je nu. Je moet dan een stopweek inlassen

    Reageer
    #13

    Bedankt voor de snelle reactie.

    De laatste week nog slikken nu van de oude strip en dan een stopweek. Of gewoon nu een stopweek inplannen een dan beginnen met de nieuwe pil?

     

    Reageer
    #14

    Je kunt nu een stopweek inlassen en daarna met de nieuwe pil starten.

     

    Maar nogmaals:  het ligt  niet aan de pil maar aan het doorslikken dat je een doorbraakbloeding hebt. Ook met een zwaardere pil loop je kans op doorbraakbloedingen.

    Reageer
Reageer op: Overschakelen van pil in het midden van een pilstrip.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief