nog nooit ongesteld?

  • #1

    hoi, ik ben net 13 jaar en nog nooit ongesteld geweest, al een tijdje heb ik last van witte afscheiding en sinds gister is dat bruin/donkerrood gekleurd. is dat normaal? want het is geen nieuw bloed....wat moet ik doen?!

    liefs, een meisje

    Reageer
    #2

    ze zeggen allemaal dat het nog komt en alles, MAAR DIT HEB IK NU BIJNA AL EEN JAAR EN BEN NOG STEEDS NIET ONGESTELD!!
    maar hoelang heb je het nu al dan?

    XX

    Reageer
    #3

    net 2 dagenn...

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    @ anoniem1 oke, van mijn witte afscheiding weet ik het nu. maar weet iemand wat dat bruine/donkerrode is? want ik kan nuet ongesteld zijn dan was het wel echt rood bloed geweest toch?

    liefs,

    Reageer
    #6

    Nee hoor, na de witte vloed kan het heel goed mogelijk zijn dat je een poosje bruine afscheiding hebt. Ook heel normaal. Het betekent dat jouw lichaam zich goed ontwikkeld en dat je binnenkort ongesteld gaat worden. Nog vragen?

    Liefs Emma

    Reageer
    #7

    @Emma thanks! nou, ik ben sinds gister ongesteld..want ik bloedde echt nieuw bloed, maar vandaag is het weer bruin. kan de kleur van het bloed afwisselen als je ongesteld bent?

    liefs,

    Reageer
    #8

    Hallo meisje, gefeliciteerd met je eerste keer! De kleur kan inderdaad wat verschillen, heel gewoon, en het zal voorlopig ook nog wel onregelmatig zijn. Zorg vanaf nu voor een maandverband of eventueel tampon (mini) in je tas, voor het geval dat... En houd je er rekening mee dat je vanaf nu - als je onveilig gaat vrijen - zwanger kunt raken? Wees dus voorzichtig en gebruik een condoom. Je kunt ook aan de pil gaan, maar alleen een condoom beschermt jou tegen SOA's. Fijn geholpen te hebben. Verder nog vragen?

    Liefs

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    nee, verder geen vragen. super bedankt voor de info! dit is echt een top site! erg duidelijk. (:

    liefs, meisje.

    Reageer
    #10

    hey ik ben 14 jaar en al 2 dagen voor het eerst ongesteld..want er komt bruine en rode bloed uit me vagina...alleen ik heb niet echt last van kramp alleen af en toe en hoofdpijn heb ik alleen als ik veel loop, spierpijn heb ik ook niet echt? is het niet raar dat ik geen klachten heb over mijn ongesteldheid?

    groetjes..

    Reageer
    #11

    Hai Marie, nee hoor, niet alle vrouwen hebben dezelfde algemene klachten. Ik had vroeger wel extreme krampen en hoofdpijn en zoveel bloedverlies dat ik haast flauw viel, maar een vriendin van mij had bijvoorbeeld helemaal geen lichamelijke klachten: zij had de week vóór haar menstruatie juist enorme trek in repen melkchocola waardoor ze weer extra last van puistjes kreeg. Tegen de hoofdpijn kun je eventueel een paracetamol nemen of gewoon even een half uurtje op bed gaan liggen.

    Ook voor jou geldt nu dat je wanneer je een vriendje hebt en seks gaat hebben, je dit veilig, dus MET condoom moet doen.

    Verder nog vragen?
    Groetjes Emmeke

    Reageer
    #12

    Ik ben 13 en nog nooit ongesteld geweest. Ik heb al wel een 1 jaar witte afscheiding. Mijn vriendin is het gisteren geworden en nu ben ik best jaloers. Gister avond had ik wel steek onder in mijn buik..

    Reageer
    #13

    lieve liza, vooral niet jaloers zijn het is niet zo leuk om ongesteld te zijn. Als je regelmatig steek onder in je buik kan het wel eens zijn dat je aan het ontwikkelen bent dus je baarmoeder maakt bloed aan.

    Reageer
    #14

    Ik ben ben 15 jaar niet ongesteld wat moet ik doen want mijn zusje van 12 is wel al ongesteld ik ben best wek mollig ligt het daaraan

    Reageer
Reageer op: nog nooit ongesteld?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief