oud menstruatie bloed?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,
  Ik lees al veel over bruine afscheiding/ oud bloed op dit forum maar wil toch graag een vraagje stellen.
  Ik slik al jaren microgynon 30 nooit geen probleem. de laatse tijd schuift mijn menstruatie wel een dag op. De ene keer ook meer dan de andere keer. De laatste keer was ik maar 1 dag ongesteld. nu halverwege de cyclus, krijg ik ineens donkerrood/bruine afscheiding.(alleen bij toiletgang) Dit nu al een week lang. Is dit nog van de laatste menstruatie?
  De assistente zei dat ik even af moest wachten of het bij de volgende strip weer gebeurd.Maar mag dit zo lang doorgaan? Herkent iemand dit?
  gr Ans

  Reageer
  #2

  Kan het zijn dat dit de eerste overgangsverschijnselen zijn bij jou?

  Reageer
  #3

  Typische overgangsverschijnselen zijn met name menstruatieveranderingen. De menstruatie komt op onregelmatige tijdstippen, met kortere of langere tussenpozen, en verandert. Uw ongesteldheid kan opeens veel langer of juist korter duren. Het bloedverlies kan zeer hevig zijn of juist veel minder. Verschijnselen die samen kunnen gaan met menstruatie (buikpijn, rugpijn), kunnen voor het eerst optreden, erger of juist minder worden dan u gewend was.

  Reageer
  #4

  De overgang begint vaak met een verandering in het menstruatiepatroon. De menstruaties komen korter na elkaar en worden vaak heviger; soms zijn er ook stolsels. Vervolgens wordt de pauze tussen de menstruaties steeds langer en uiteindelijk blijven ze helemaal weg. De menopauze heeft plaatsgevonden als er een jaar lang geen menstruaties meer zijn geweest.

  Nederlandse vereniging obstetrie en gynaecologie:
  http://www.nvog-documenten.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&richtlijn_id=579

  Reageer
  #5

  Bedankt voor jullie reacties
  Ik ben bijna 40 beetje jong voor de overgang maar aan de andere kant hoor je het meer.
  ben inmiddels wel bij de dokter geweest en die heeft me een andere anticonceptie pil voorgeschreven. Even afwachten dus.

  Reageer
Reageer op: oud menstruatie bloed?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief