2 dagen oud bruin bloed met 1 keer iets zwart

Online ZorgZus
 • #1

  Goedendag. Ik heb 2 dagen bruin bloed gehad. 1 keer leek het zwart rood gelei achtig. Nu heb ik aansluitend de menstruatie gekregen. Daarnaast is mijn cyclus tussen 2 menstruaties opeens langer de afgelopen twee keren. Nu wil de huisarts mijn baarmoedermond nakijken omdat ik zwartig bloed zag. Ik gebruik niet de pil ook nooit gedaan. En ik verlies ook nooit tussentijds bloed. Ben wel letterlijk net 40 geworden. Maar moet ik mij nu zorgen maken? Ik zit er vreselijk overin dat ze wil kijken en zonodig een uitstrijkje wil maken. Is zwart bloed dan zo erg?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Voor je je nou zorgen maakt,zou ik eerst de onderzoek bij de huisarts eens afwachten.

  Er hoeft niet gelijk iets ergs te zijn,je huisarts kan ook gewoon ter controle een uitstrijkje willen maken. Bijvoorbeeld ter vergelijking mocht je later nog een keer klachten krijgen. Zwart bloed is doorgaans oud bloed, de huisarts zal willen kijken waar dat vandaan is gekomen.

  Reageer
  #3

  Goedendag. Dank voor je antwoord. Wat kan zwart bloed betekenen? Het was namelijk niet veel maar het was wel zwart/rood en een gelei achtige stuctuur.

  Reageer
  #4

  Ik denk niet dat je op die vraag nu een antwoord moet willen zoeken.
  Op dit forum ben je niet bij een (huis) arts, je kunt voor je eigen gemoedsrust beter het onderzoek bij je huisarts afwachten.
  Want als je gaat kijken wat het allemaal zou kunnen betekenen, kom je ook héél veel dingen tegen die zeldzaam voorkomen en je dus niet van uit moet gaan,maar wel erg ongerust van kunt worden.
  Als de oorzaak zo zonder onderzoek te benoemen was,zou je huisarts geen onderzoek willen doen.
  Dus ik zou echt het onderzoek afwachten en proberen je niet te veel zorgen te maken.
  Bedenk maar zo,dat als de huisarts aan iets ernstigs had gedacht,je gelijk naar het ziekenhuis was doorgestuurd, ipv later voor een onderzoek bij de huisarts zelf was ingepland.

  Reageer
  #5

  Bruin bloed kan te maken hebben met een tekort aan progesteron ofwel oestrogeendominantie.

  Reageer
Reageer op: 2 dagen oud bruin bloed met 1 keer iets zwart
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief