Blijvend andere cyclus

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi Allemaal,
  Ik heb altijd een hele regelmatige cyclus gehad waar ik mijn klok op gelijk kon zetten (koperspiraal)

  Toen corona nog vrij nieuw was liep ik het op. De eerst volgende ongesteldheid was heftiger maar op tijd. Ik hoefde mij door de recente corona besmetting maar 1x te laten vaccineren.

  Na deze vaccinatie is mijn cyclus van slag, en dat is hij nog altijd. Geen enkele keer is het nog optijd. Dit varieert tot soms 1 week te vroeg maar vaker te laat en dan regelmatig 6/7/8 dagen. Geen enkele maand is nog hetzelfde en er valt geen pijl op te trekken. Ook heb ik sindsdien dat ik vaak de dag voor ik ongesteld moet worden me ineens heel beroerd voel. Ook pijnlijke borsten/darmen wat ik voorheen nooit had en de menstruatie blijft vervolgens alsnog uit.

  Nu heb ik voor kerst dit jaar weer corona opgelopen en de cyclus daarna kwam wel redelijk optijd zonder teveel ongemak. Nu ben ik alweer 6d agen te laat en heb ik mij beroerd gevoeld met typische ongesteldheid klachten de dagen voor ik eigenlijk ongesteld moest worden.

  Inmiddels maak ik mij hier best wel zorgen om.. Ik heb voorheen nooit ongemak ervaren door mijn menstruatiecyclus en verliep altijd zonder enige klachten. Is er iemand die zich hierin herkent?

  Van corona zelf heb ik nauwelijks last gehad. De 1e keer zonder klachten en de 2e keer enkel neusverkouden. Mijn menstruatie cyclus baart mij zorgen aangezien ik nog maar 24 ben..

  Reageer
  #2

  Corona heeft bij veel meer vrouwen invloed op de menstruatie. Als je er ongerust over bent moet je naar de huisarts gaan

  Reageer
  #6

  Deze keer mijn opmerking laten staan aub. I zeg niets verkeerds.
  Koperspiraal werkt indirect ontregelend op je hormoonhuishouding. Menstruatieproblemen bekende bijwerking van vaccin.

  Reageer
  #7

  Dankjewel voor jullie reactie. Ik ga inderdaad voor de zekerheid naar de huisarts. Catoorje ik heb inmiddels al 3 koperspiralen gehad (huidige inmiddels 3 jaar) en nooit problemen gehad. Altijd regelmatig dus ik denk niet dat het de oorzaak is. Wel dankjewel voor het meedenken!

  Reageer
Reageer op: Blijvend andere cyclus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief