De pil doorslikken

 • #1

  Ik ben aan de pil
  en heb hem een paar maanden terug doorgeslikt
  daarna ben ik niet meer ongesteld geworden....
  En ook niet zwanger
  is het schadelijk om de pil doorteslikken?

  Reactie
  #2

  Voor je gezondheid is een pilpauze met bloeding niet nodig. Desnoods kun je de pil door blijven slikken tot je een zogenaamde doorbraakbloeding (bloedverlies tijdens het slikken van de pil) krijgt. Je kunt op dat moment een stopweek inlassen, ongeacht hoever je op dat moment in de pilstrip bent. Zorg wel dat je na maximaal 7 dagen weer met een nieuwe strip begint: dus niet de restjes van de vorige strip opmaken. Doorslikken van de pil kan ook als je bijvoorbeeld niet ongesteld wilt worden in je vakantie. N.B.: dit advies geldt alleen als je een monofasische pil (eenfase preparaat) gebruikt. Kijk voor alle zekerheid in het overzicht of dat zo is (http://www.anticonceptie-online.nl/overzicht_horm.htm). Bij doorslikken van een twee- of driefasenpreparaat kan alleen met de laatste pillen (de sterkste dus) van de pil worden doorgeslikt.

  Bron:

  http://www.anticonceptie-online.nl

  Reactie
  #3

  Ik heb exact hetzelfde "probleem". Kreeg laatst halverwege mijn strip een doorbraakbloeding. Heb de strip afgemaakt en ben daarna meteen doorgegaan met de volgende strip (had er immers geen zin in om weer ongesteld te worden). Ik zit nu in mijn stopweek na de laatste strip, maar ik word maar niet ongesteld. Ben nu zeker 5 dagen "overtijd". Heb zelfs al een test gedaan, maar die was negatief. Zo'n twee weken geleden ging er iets gigantisch mis met het condoom en hoewel ik al geruime tijd aan de pil ben, maak ik me toch een beetje zorgen. Kan het zijn dat het langer duurt voordat je een doorbraakbloeding krijgt als je de pil hebt doorgeslikt?

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  De pil doorslikken
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/44402-doorslikken-de-pil.html

  Niet ongesteld worden
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/46935-Niet-ongesteld-worden.html

  Pil doorslikken
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/199888-pil-doorslikken.html

  Reactie
  #5

  Dit had ik dus ook!
  Ik heb deze maand de pil 4dagen 'extra' geslikt (zodat ik het niet was tijdens mijn wedstreiden) ik dacht dat ik na die 4 extra dagen wel ongesteld zou worden maar nu (na al 3 pilloze dagen) ben ik nogsteeds niet ongesteld! ik word er gek van!
  ik kan niet zwanger zijn, ik gebruik zelfs meestal een condoom voor 'extra' !!!

  Reactie
  #6

  Lees ook:

  Doorslikken pil
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/297608-Doorslikken-pil-eerst-doorbraakbloed-nu-niet.html

  Eerste keer pil doorslikken
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/298759-Bij-Eerste-keer-doorslikken-pil-bloedverlies-en-veel-pijn.html

  Bloedverlies tijdens doorslikken
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/165689-bloed-verliezen-tijdens-doorslikken-pil.html

  Pil doorslikken
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/199888-pil-doorslikken.html

  De pil doorslikken
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/284969-pil-doorslikken.html

  Lichtbruine afscheiding
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/176138-licht-bruine-afscheiding-tijdens-doorslikken-pil.html

  Reactie
  #7

  Ik heb de pil een maand lang doorgeslikt omdat ik niet ongesteld wilde worden op mijn vakantie. Toen ik doorslikte had ik wel telkens last van ongesteldheid buikpijn. Nu heb ik last van doorbraakbloedingen. Dit begon ongeveer 2/3 dagen voordat ik de laatste pil moest innemen. Maandag avond heb ik de laatste pil ingenomen en heb nu dus mijn stopweek maar ik heb nog steeds last van doorbraakbloedingen. Normaal word ik altijd ongesteld op de zelfde tijd, meestal Donderdag avond of Vrijdag ochtend. Maar ik vraag me dus af, omdat ik de pil heb doorgeslikt, hoelang duurt het dan voordat ik weer ongesteld word? Kan het dan wat later beginnen of gewoon rond dezelfde tijd? Ik heb de laatste dagen wel hele erge last van buikpijn alsof ik ongesteld moet worden. En moet ik alsnog de pil weer slikken na mijn stopweek ook al ben ik dan nog niet ongesteld geworden? Ik maak me nog al snel zorgen en zoek dringend antwoord. Help me please.

  Reactie
  #8

  Door het doorslikken is je cyclus even in de war. Maar dat herstelt ook weer. Het kan zijn dat je doorbraakbloeding in de stopweek uitblijft. Maar dat is geen probleem. Je moet gewoon weer op tijd met de nieuwe strip beginnen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoii ik heb een vraagje ik heb 1 keer de pil doorgeslikt en ben niet meer ongesteld geworden in de stopweek wat nu??

  Reactie
  #10

  Hoe oud ben je?
  Je hebt geen pillen vergeten in te nemen?

  In ieder geval gewoon weer op tijd met de nieuwe strip beginnen en daarna een stopweek inlassen.
  als je onbeschermde seks hebt gehad, doe dan voor de zekerheid een zwangerschapstest.

  Reactie
  #11

  Hjer hetzelfde probleem, ik slik de pil nog niet heel lang. Heb de pil net een maand doorgeslikt, maar ik ben nogsteeds niet ongesteld geworden terwijl ik over 2 dagen alweer de eerste nieuwe pil moet gaan slikken. Ik heb in deze tijd wel seks gehad, maar heb de pil altijd goed geslikt. Kan het zijn dat ik toch zwanger ben?

  Reactie
  #12

  Dat is erg onwaarschijnlijk. De eerste maanden kunnen de bloedingen nog onregelmatig zijn.

  Reactie
  #13

  Hallo,

  Mijn vriendin heeft een maand de pil doorgeslikt. Nu had ze gisteren ongesteld moeten worden, vandaag is ze het ook nog niet. Ze heeft de pil altijd netjes ingenomen, we hebben wel Sex gehad maar ben niet in haar gekomen. Is er nu sprake van een zwangerschap, nu ze op de eerste dag over tijd niet ongesteld is? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, want ik heb heel veel stress.

  Johan

  Reactie
  #14

  Wanneer heeft ze de laatste pil genomen?

  Reactie
  #15

  Ik ben 28 jaar en neem de pil al meer dan 10 jaar. Nu heb ik de afgelopen tijd mijn pil enkele maanden doorgenomen. Nu heb ik al 2 stopweken niks bloed verloren. Zwangerschapstesten zijn negatief en de dokter wil geen bloed trekken. Kan dit normaal zijn? Groetjes

  Reactie
Reageer op: De pil doorslikken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief