Ik krijg geen tampon in

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo allen, ik ben inmiddels 18 jaar en ben nu al 6 jaar ongesteld en wil graag overstappen naar een tampon. Ik vind dit nogal eng omdat ik ook nog maagd ben. Ik heb het geprobeerd met een ob-mini maar ik krijg hem er maar misschien 1 centimeter in en dan probeer ik hem te duwen maar het voelt niet fijn aan vanaf dan. Ik heb het geprobeerd op mijn tweede en heftigste dag van mijn ongestelheid maar dan lukt het ook niet. Er is ook niemand in mijn omgeving waaraan ik durf te vragen om mij te helpen dat heb ik ook liever niet. Heeft iemand misschien tips ?

  Reageer
  #2

  Volg de aanwijzingen van de gebruiksaanwijzing of probeer anders eens een "silk" tampon. Die hebben een zijden laagje en dat werkt wellicht net iets beter voor jou

  Reageer
  #3

  Is lastig. Had het vroeger ook. Belangrijk om vertrouwd te raken met je lichaam en te voelen hoe het van beneden werkt. Zo kan je het idee hebben dat je ontspant, terwijl je aanspant. Beste kan je dat met een vinger voelen voordat je met een tampon oefent. Je houding kan ook uitmaken. Bij mij lukte het beter als ik op m'n zij lag (menstrueer niet meer).

  Reageer
Reageer op: Ik krijg geen tampon in
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief