Al 11 dagen ongesteld en meer van die ongein.

  • #1

    Hallo, in ben 3 maand geleden bevallen. Ik heb daarna de pil opgehaald en moest wachten tot de eerstvolgende spontane menstruatie en dan starten op de eerste dag daarvan. Dat heb ik dus gedaan. Die eerstvolgende menstruatie begon vorige week zondag, het was net of iemand een kraan open had gezet, ik lekte de ene na de andere tampon door. Dit werd op dag 5 ietsje minder en vanaf dag 7 verlies ik tot nu op dag 11 telkens kleine beetjes helder rood bloed. Dit geeft me de indruk dat het bloeden voorlopig nog niet stopt.

    Ook heb ik in de weken voor deze menstruatie telkens oud bloed verloren met de afscheiding, ik ben naar de huisarts geweest maar die wilde geen uitstrijkje maken maar enkel een kweek. Uit die kweek is overigens niks gekomen.

     

    Nu weet ik dat je lichaam moet bijkomen van een zwangerschap, maar zoals dingen er nu aan toe gaan ken ik mijn eigen lijf helemaal niet. Bij mijn vorige zwangerschap verliep alles ook heel gewoontjes en rustig, zoals ik gewend ben.

    Nu vraag ik mij dus af of ik de huisarts weer moet bellen met dit bloedverlies of dat ze me bij voorbaat al gaan afschepen.. Ben ik te ongeduldig en onzeker of kan ik beter toch contact opnemen?

    Reageer
    #2

    Je lichaam zal nog even moeten bijkomen van de zwangerschap en weer wennen aan het gebruik van de pil. Wacht nog enkele dagen af.

    Reageer
    #3

    Pil ontregelt je eigen hormoonhuishouding. Bevordert onder andere een toestand van oestrogeendominantie. Daarbij is het niet gezond als baby via de borstvoeding een stoot hormonen binnenkrijgt.

    Reageer
    #4

    Allereerst; catootje, ik zie dat je op meerdere topics je "advies" rondspuit, ik (en vast meerdere met mij) zitten daar niet op te wachten. We vragen hier onze vraag zodat iemand met een medische achtergrond advies kan geven. Bovendien staat er nergens dat ik mijn baby borstvoeding geef, dus houd je vooroordelen maar mooi bij je.

     

    Nu het volgende; ik ben inmiddels een week, anderhalf verder. Zit op dag 20 van mijn cyclus. Op dag 13&14 had ik nog wat oud bloedverlies (dag 1tm12  gemenstrueert), daarna twee dagen niks en op dag 17 begon het oude bloedverlies weer. Nu begin ik op dag 19 weer te bloeden en vandaag op dag 20 menstrueer ik weer? Ik heb morgen mijn laatste pil van de strip en dan een stopweek.. Hoe lang moet ik dit nog aankijken?

    Ik had de huisarts op dag 11 nog gebeld en om advies gevraagd. Ze gaven aan dat het inderdaad wel erg lang duurde, ik de pilstrip af moest maken, de stopweek afwachten en opnieuw beginnen en mocht ik dan weer zo lang bloeden dan moest ik op consult komen. Maar nu bloed ik dus al voor de stopweek überhaupt begonnen is.. Ook kreeg ik afgelopen week ineens een aft in mijn mond (nog nooit gehad), die ik denk is ontstaan door een ijzertekort.

    De huisartsen hebben het al druk genoeg momenteel met de corona crisis, dus ik wil ook niet onnodig aan de telefoon hangen. Wat te doen?

    Reageer
    #5

    Wacht even de stopweek af. Als de bloeding niet stopt als je weer met de pil start, ga dan naar de huisarts

    Reageer
    #6

    Inmiddels zijn we weer wat weken verder, en het bloedverlies komt af en aan. Ik ben vorige week naar de huisarts geweest en die heeft een uitstrijkje gemaakt en gaf aan dat ze me wel naar de gynaecoloog wilde doorsturen maar dat ik hier ook nog even mee mocht wachten. In eerste instantie wilde ik de uitslag wel afwachten. Twee dagen later verloor ik tijdens het toilet bezoek best veel vers bloed dus toen had ik opgebeld dat ik die verwijzing toch wel wilde.. Ik wacht nog op een uitnodiging. Nu had ik tot zaterdag nog de pil en ben ik zondag gestart met orgametril. Het bloeden werd minder en was sinds gisteren gestopt. Ik had enkel wat oud bloed. Vanmorgen was alles weer schoon. Echter begon aan het einde van de ochtend het oude bloedverlies weer en vanmiddag had ik weer helder bloed erbij zitten. Zou dit te maken hebben met de stopweek die ik nu heb van de pil of zou ik nu geen bloed mogen verliezen na 3 dagen orgametril.

    Reageer
    #7

    Moeilijk te zeggen, het zou een onttrekkingsbloeding kunnen zijn. De orgametril is nog wat kort

    Reageer
    #8

    Vandaag is de laatste dag van de orgametril kuur. Ik heb elke dag wel wat verloren, oud bloed, helder bloed.. De ene dag wat meer dan de ander maar niet extreem veel. Gaat vooral om veegje. Vorige week ben ik bij de gynaecoloog geweest, die heeft een echo gemaakt en wat gevoeld maar niks vreemds gevonden. De uitslag van het uitstrijkje was pap1, hpv nog onbekend. De gynaecoloog wilde dat ik de kuur zou afmaken en dan twee maand moet afwachten. Maar de kuur heeft tot zover ik nu merk niet veel gedaan? Is dit allemaal nog normaal? Zou het kunnen dat de uitstrijk niet goed gelukt is of verkeerd beoordeelt? Ik wil best die twee maanden weer afwachten maar ik blijf er ergens geen lekker gevoel bij houden..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Al 11 dagen ongesteld en meer van die ongein.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief