Verschuift cyclus na het nemen van de MAP?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraagje. Ik ben namelijk nu al 10 dagen over tijd, waarbij de oorzaak hoogstwaarschijnlijk ligt bij het nemen van de MAP, aangezien ik twee zwangerschapstests heb genomen en die alle twee negatief waren + mijn vriend nog nooit in mij is klaargekomen, zelfs niet met condoom om. Nu hebben we 19 januari wel naakt gegrind, waarbij we alle ons een soort van zorgen maakten, omdat we niet goed wisten of er wat voorvocht of ook maar een klein beetje sperma in mijn vagina is gekomen (er is veel discussie over of er in voorvocht levende spermacellen zitten en of als er zelfs maar een beetje sperma in druipt, al voor bevruchting kan zorgen). Toen heb ik de volgende dag de MAP gehaald en onmiddellijk gebeld om de pil aan te vragen. Een paar dagen na het nemen van de MAP ben ik toen ongesteld (?) geworden. Dit was niet heel veel, maar wel wat. Toen rond 10 februari begon ik mij al een beetje zorgen te maken omdat mijn cyclus de afgelopen twee maanden maar 21 dagen was. Echter, mijn menstruatie is erg onregelmatig waarbij de langste cyclus van afgelopen half jaar, 31 dagen was. Dit heb ik dus aangehouden bij hoelang ik nu over tijd ben. Nu zijn we zover en heb ik twee tests gedaan, die alle twee negatief zijn, dus ga ik ervan uit dat ik niet zwanger ben. Het enige probleem is dat ik nu niet ongesteld ben.

    Note: ik ben nog niet begonnen met de pil, in verband met hormonen die helemaal van slag zijn. Daarna, ondanks dat ik nog niet begonnen ben met de pil, hebben we wel seks gehad, maar is hij niet klaargekomen in mij, ook niet met condoom om. + zijn we altijd heel op tijd gestopt en gecontroleerd of de condoom niet gescheurd was.

    13-18 jan: menstruatie
    19 jan: seks/ oid
    20 jan: nemen van de MAP
    23-26 jan: ongesteld/tussentijdse bloeding?
    13 feb: zou ik ongesteld moeten worden, maar niks gebeurd.
    20 feb (7 dagen overtijd): zwangerschapstest negatief.
    23 feb (10 dagen overtijd): zwangerschaptstest negatief.

    Kan het zijn dat mijn nieuwe cyclus pas vanaf de tussentijdse bloeding/ongesteldheid is verschoven, waardoor ik eigenlijk pas moet rekenen vanaf 23 januari in plaats van 13 januari waardoor ik nog een paar dagen moet wachten tot dat ik of ongesteld ben, of weer een test doe, of is het slim om nu toch de huisarts te bellen?

    Groetjes, Amber.

    Reageer
    #2

    Het kan heel goed zijn, dat je menstruatie opschuift of uitblijft door de bloeding van de MAP. Ik zou het even afwachten

    Reageer
Reageer op: Verschuift cyclus na het nemen van de MAP?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief