Astma icm medicatie voor menstratiepijn

  • #1

    Hallo,

    Weer een slapeloze nacht vanwege menstruatiepijn. Erge buikkrampen en diarree.

    Paracetamols helpen niet bij mij ik neem er 2 altijd.

    Ibuprofen en feminax mag ik beide niet gebruiken vanwege mijn astma. Ibu heeft in het verleden wel altijd gewerkt.

    Zijn er nog medicijnen wat sterker als paracetamols zijn wat je als astma patient wel kunt gebruiken?

    Bvd

    Reageer
    #2

    Waarom mag je brufen en naproxen niet gebruiken?  Geeft het een allergische reactie? Of gebruik je corticosteroïden voor de astma? Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3

    Staat in beide bijsluiters dat je het niet mag gebruiken. Zou er wel een mogelijkheid zijn zou er staan bespreek met je arts. Dus ga er van uit dat het niet mag.

    Ik gebruik salbutamol en nog een onstekkingsremmer naam weet ik zo even niet.

    Ben bijna 24 jaar oud

     

    Reageer
    #4

    Dat is niet altijd helemaal zo zwart/wit als het er staat.  Het staat erbij, omdat de middelen spasmen van de bronchiën kunnen veroorzaken. Dat hoeft echter niet altijd bij iedereen voor te komen.   Hoelang heb je al astma?

    Reageer
    #5

    Ik heb in mijn kinderjaren ook astma gehad met bronchites. Ben daar overheen gegroeid maar inmiddels is er ongeveer anderhalf jaar terug weer astma bij mij geconstateerd. Hoewel ze niks over bronchites nu hebben gezegd denk ik dat ik dat ook nu heb.

    Reageer
    #6

    Je kan proberen wat aan de oorzaken te doen en aan je hele gezondheid werken. Zoals de juiste voeding en bepaalde supplementen als magnesium, vitamine b en d, gammalinoleenzuur. Ook zijn er wel natuurlijke pijnstillende en ontkrampende middelen. Voor je astma zijn ook je voeding en bepaalde supplementen als vitamine D belangrijk dus het beste bij de basis beginnen. Zo kan histaminerijke voeding de astma verergeren.

    Reageer
    #7

    Omdat je eerder ook brufen en naproxen hebt gebruikt en dat geen problemen gaf, zou ik het dan toch met de huisarts bespreken. Misschien is het toch mogelijk om de brufen in een lage dosering te combineren met paracetamol.

    Reageer
Reageer op: Astma icm medicatie voor menstratiepijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief