Tetanusspuit en week later peneciline Broxil

  • #1

    Ik heb vorige week dinsdag mijn tweede tetanus plus kinkhoest vaccin laten zetten. Ben nu 10 jaar beschermd.
    Nu werd ik zondag ziek en vandaag bij de dokter bleek dit een bacteriele amandelontsteking te zijn.
    Ik heb een 7 daagse kuur Broxil peneceline gekregen hiervoor.
    Na dag 1 is mijn lichaamstemp al gezakt van 37.8 naar 36.4.
    En ook de pijn is al minder. Alleen vraag me nu opeens af of de tetanusspuit en kinkhoestvaccin de amandelontsteking hebben veroorzaakt of dat de peneciline nu de werking van het vaccin tegen gaat werken want dat zijn ook bacterien die ingespoten worden toch?
    Het is precies een week geleden gezet. Hoop niet dat ik dat vaccin nu weer opnieuw ga moeten halen nu ik peneciline neem zo kort erna?

    Reageer
    #2

    in en vaccin zitten geen bacteriën. En het zorgt ook niet voor een amandelontsteking. Die heb je dan toch zo opgelopen. Het heerst namelijk

    Reageer
    #3

    Ok bedankt gelukkig..ik voel me nu het ene moment iets beter en erna terug slechter. Ook mn temperatuur schommelt nog en voel me nog echt ziek. Hopelijk gaat het over een paar dagen beter door de medicijnen maar ik slik niet graag medicatie. Net ook weer wakker en verhoging en heel warm. Moet de medicijnen om de 8u nemen dus bij mij betekent dat dus om 9u-17u-1u in de nacht. Omdat ik in de ochtend om 6u altijd eerst mn euthyrox moet nemen dan 40 min wachten en ontbijt en voor de Broxil moet ik weer 2 uur wachten na het eten dus dan is het al 9u voor mijn eerste pil. Dus moet nu elke nacht om 1u mn wekker zetten om die pil nog te nemen. En krijg er beetje paniek van omdat ik veel enge bijwerkingservaringen online gelezen heb. Ben nu na elke pil superbang dat ik dat ook krijg bijv..overgrven, gezwollen mond keel hoofd, uitslag, flauwvallen, ontstoken slokdarm etc.. Had gelezen als je niet om de 8u inneemt de bacterie terug kan komen. Dus moet echt zo. Nu na het innemen is mn koorts terug gezakt echt gek. Durf niet te slapen uit angst dat ik bijwerkingen krijg in mn slaap.
    Ben echt blij als het maandag is en ik de laatste antibioticapil op heb want de paniek om het medicijn te nemen maakt me nog zieker dan ik al ben. Maar gelukkig hoef ik de tetanusspuit niet opnieuw en zitten daar geen bacterien in.
    En sorry voor mijn angsten ben al bij een psycholoog onder andere daarvoor.
    Op een of andere manier helpt het als ik geruststelling krijg van anderen en bel mijn huisarts en apotheek al te vaak op daarom fijn dat ik alles hier kan vragen waar ik mee zit.

    Reageer
Reageer op: Tetanusspuit en week later peneciline Broxil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief