Teveel paracetamol genomen?

 • #1

  Ik heb vandaag tussen ongeveer 19:00 en 20:00 2 paracetamol genomen, en toen ergens tussen 21:00 en 22:00 heb ik er nog een genomen. Kan dit kwaad? Je zou normaal 4 uur moeten wachten voor de volgende dosis alleen daar had ik even niet over nagedacht, had ook niet echt een volle maag dus dat maakt het waarschijnlijk ook niet beter, maar neem verder haast nooit pillen. Is dit schadelijk voor me lever of nieren?

  Reageer
  #2

  Nog even ter toevoeging van me vraag die ik net heb gepost. Waarschijnlijk heb ik de eerste 2 pillen net voor 20:00 uur genomen en de andere net na 21:00 dus misschien zelfs in de span van 1 uur, weet het alleen niet zeker wanneer ik ze precies heb genomen.

  Reageer
  #3

  Je mag voor korte tijd elke 6 uur 2 paracetamol slikken (4000 mg per dag). Beter is het om het bij 2 paracetamol elke 8 uur te houden (3000 mg per dag).

  Paracetamol in te hoge dosering is schadelijk voor de lever. Maar dit was eenmalig 1 stuks, dus dat zal niet meteen een probleem zijn. Je lever heeft er evengoed wat werk aan, dus beter niet vaker doen.

  Hou wel beter de juiste tijden aan. Eens per 4 uur is nog te kort ertussen.

  Reageer
  #4

  1 x keer zal dat beslist geen probleem zijn

  Reageer
Reageer op: Teveel paracetamol genomen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief