Gewichtstoename SSRI-gebruik

  • #1

    Dag allen,

    Een jaar geleden ben ik begonnen met paroxetine, 30mg. Daar ben ik toentertijd zo'n 20 kilo van aangekomen. Het lukt mij niet om af te vallen, ook niet met een goed dieet en veel sporten. Door deze gewichtstoename kan ik, naast dat ik er me niet prettig bij voel, de sporten doen die ik altijd gedaan heb. Het kost me teveel energie en ik voel me lichamelijk ook als iemand met veel overgewicht.

    Ik heb mijn huisarts gevraagd om een alternatief voor deze SSRI. Deze zijn er wel, maar veel gefundeerds kon hij niet zeggen over gewichtstoename- of afname. Hij heeft nog een psychiater geraadpleegd; deze zegt dat er wel het eea bekend is maar veel ervaring en kennis had deze er niet van. Zelf heb ik al veel geprobeerd; sertraline, escitalopram. Allemaal weinig effect.

    Ik heb zelf dan maar wat op gaan zoeken, en heb boekwerken bestudeerd. Daar kwam uit dat fluoxetine goed is voor angst- en depressieklachten (waarom ik het neem), en enigszins gewichtsafname als gevolg heeft.
    Heeft iemand hier ervaring mee? Of tips, adviezen?

    Alvast bedankt,

    Lucas

    Reageer
Reageer op: Gewichtstoename SSRI-gebruik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief