overdossis paracetamol dodelijk?

 • #1

  heey bij welke hoeveelhied is paracetemol doodelijk

  Reageer
  #2

  Damarus waarom zou je dit willen weten????? Ik weet alleen, bij een overdosis dat het onwijs pijnlijk is en zeer zeeer zeer onaangenaam als je dan bijkomt !!! Dus???????.........zoek liever hulp als je dat nodig hebt of schrijf het van je af op deze topic.
  Heel veel sterkte
  Puck

  PS heb zelf nooit een overdosis genomen hoor ! En weet ook het antwoord op je vraag niet.

  Reageer
  #3

  De normale aanbevolen dosis paracetamol is voor volwassenen twee tabletten van elk 500 mg. Totaal is dit dus 1 gram.

  Onderzoek toont aan dat een éénmalige overdosis paracetamol 15 gram (dus 30 tabletten ineens) schade aan de lever geeft.
  Ziekenhuizen houden in het vergiftigingen protocol al rekening met schade bij 24 tabletten. Deze grens is dus al een stuk veiliger. Dat komt omdat bij sommige mensen zoveel paracetamol al schade kan geven omdat ze bijvoobeeld erg tenger gebouwd zijn, of omdat paracetamol een giftiger effect heeft omdat sommige mensen ook ander pillen geslikt hebben.

  Het is belangrijk te weten dat er in de eerste 24 uur na de overdosering geen symptomen hoeven te zijn, afgezien van wat lichte en onschuldigere kenmerken als misselijkheid en braken. Bij een grote overdosis raakt de lever beschadigd en dat veroorzaakt geelzucht, verwardheid en verlies van bewustzijn. Een directe overlijden door een overdosis paracetamol is is zeldzaam maar als gevolg van de leverschade door de overdosis kan het wél.

  Bij de behandeling van een overdosis paracetamol kan een antidotum toegediend worden om ernstige leverschade te voorkomen. Het liefst binnen 12 uur na de overdosis paracetamol, maar tot 24 uur of nog later kan het ook nog helpen om de leverschade te beperken.

  Ik hoop dat dit een antwoord is op je vraag.

  Reageer
  #4

  Mijn man heeft in een ver verleden ooit een zelfmoordpoging gedaan met paracetamol en bier.
  In het ziekenhuis zeiden ze dat het dankzij de paracetamol niet is gelukt...
  Zn maag is toen leeg gepompt.

  Reageer
  #5

  Zo zie je maar, het kan dus echt wel verkeerd aflopen...

  Reageer
  #7

  Paracetamol beschadigt de lever, bij een inname van 8 g per dag. Bij kinderen is dit vanaf 150mg/kg.

  Reageer
  #8

  dus als je veel paracetamollen neemt ga je niet meteen dood? en wat is dan wel een snellere manier ik kan t niet meer hebben

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Rosa, en meisje, waarom trek jij het niet meer? Waar kunnen we jou mee helpen om weer te kunnen lachen? Wat is er gebeurd?

  Liefs, een bezorgde Joleen

  Reageer
  #10

  Ga je aan 30 par... Dood even vraagje?

  Reageer
  #11

  Nee, maar als je 30gr para hebt genomen, is het mss wel slim om even naar de spoedeisendehulp te gaan.

  Groet,
  Thobias

  Reageer
  #12

  Wat kan een tiener van 15 of 16 jaar voor enorme problemen hebben dat de enige uitweg zelfmoord is behalve zware psychische aandoeningen of een traumatische ervaring? Kunnen dit soort problemen alleen maar opgelost worden door jezelf op te offeren ondanks dat je je naaste familie hiermee met een enorme leegte en verdriet en schuldgevoelens achterlaat?

  Dat lijkt me niet. Het lost helemaal niets op, alle problemen zijn op te lossen zonder zelfmoord al lijkt dat voor veel personen niet zo. Ik he er begrip voor dat mensen doodongelukkig met zichzelf kunnen zijn en dat mensen hieraan denken maar absoluut niet dat deze mensen verwachten hulp bij zelfdoding te krijgen via openbare forums als dit. Dat er op internet voor iedereen te lezen ishoe je zo pijnlijk en probleemloos en snel mogelijk dood kan gaan met gemakkelijk voor de hand liggende medicijnen.

  Zelfmoordpogingen met medicijnen zijn al zo oud als de weg naar rome. Na ieder slachtoffer hiervan zijn er maatregelen genomen om dit zo veel mogelijk te minimaliseren door medicijnen veiliger te maken zodat het niet meer kan gebeuren.

  Ook paracetamol bevat een middel wat overdosis onmiddelijk braakneigingen oproept waardoor je het grootste gedeelte al uitbraakt wat de kans op overlijden al teniet doet.

  Als je echt geen uitweg meer ziet en je werkelijk overtuigd bent dat je leven beeindigd moet worden en dat je dat zelf moet doen zal je een manier moeten vinden die 100% zekerheid geeft, dat geeft een overdosis medicijnen niet. De enige manier om zeker te Zijn dat je de poging niet overleeft is altijd wel de pijnlijkste manier maar de pijn zal 9 van de 10 keer maar heel kort zijn. Maar ja, als je iets perse wilt zal je er iets voor over moeten hebben om je doel te bereiken. Mensen die ziek zijn en niet dood willen vechten ook tegen de pijn....

  Reageer
  #13

  Ik begrijp sommige mensen niet die zelfmoordpogingen achter de rug hebben (mijn vrouw is zo iemand), ze willen niet stervev en toch proberen ze zelfmoord te plegen.
  Willen ze aandacht, medelijden, de partner (en de kinderen) een trauma bezorgen of is het iets anders?
  Mijn vrouw weet het zelf niet en ik weet ook niet waarom ze het blijft proberen, haar dokter weet daarvan maar weigerd om haar te laten opnemen want hulp op vrijwillige basis weigerd ze!

  Reageer
  #14

  Nu praten over therapie; Nu praten over zelfmoord; Zelfhulp:
  http://www.113online.nl/

  Praat met ons:
  http://www.113online.nl/praat-met-ons

  Reageer
  #15

  Als je zo´n 30-40 paracetamol inneemt en het blijkt dat je weer bij bewustzijn komt, wat zullen dan je klachten zijn?

  Reageer
Reageer op: overdossis paracetamol dodelijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief