Paracetamol

 • #1

  Tegen migraine en afkickverschijnselen (van ander soort medicatie) heb ik in de afgelopen twee dagen best wat paracetamol ingenomen. Ik weet niet meer hoeveel pillen ik heb ingenomen, maar ik ben nu sinds vanmiddag super erg misselijk. Dit was absoluut geen TS. Ik ben de laatste tijd een beetje in de war en wilde van mijn pijn af.
  Ik weet het niet zeker, maar als ik tel wat ik ongeveer in heb genomen sinds gisteren ochtend en vanochtend, zit ik ongeveer op 29 pillen van 500 mg. Ik neem aan dat die hoeveelheid mijn lever beschadigd, maar verder geen gevolgen heeft?
  Of zit ik er naast? Ik wil helemaal niet dood. Ik lees verschillende verhalen online.
  Zodra ik voelde dat de paracetamol niet meer werkte nam ik weer 5 in.

  Reactie
  #2

  Dat is wel erg veel. Neem  toch maar even contact op met de huisartsenpost. Dood zul je er niet van gaan maar het kan wel schade aanrichten

  Reactie
  #3

  Dat wil ik dus niet. De huisartsenpost en/of huisarts is geen optie voor mij. Zij schakelen best snel de crisisdienst in, en ik heb geen zin om die mensen weer alles opnieuw uit te leggen/overtuigen dat het geen TS was.

  Maar als ik iets beschadigd heb kunnen ze nu toch niks meer voor mij betekenen, omdat die pillen verdeeld zijn over twee dagen. Lijkt mij.
  Vandaar hier mijn vraag. Kan moeilijk weer ibuprofen en/of paracetamol nemen tegen de misselijkheid. Zijn er nog andere opties?

  Reactie
  #4

  Wondermiddeltjes die ik zelf kan kopen.. misschien?

  Reactie
  #5

  Brufen helpt niet tegen misselijkheid en is nu ook geen optie vanwege een verhoogd risico op maagbloedingen. Ook paracetamol is geen middel tegen misselijkheid. Domperidon is wel een middel tegen misselijkheid en bij de drogist receptvrij verkrijgbaar. Voor het overige denk ik dat je toch voorzichtig moet zijn met geneesmiddelen na de overdosering van de paracetamol

  Reactie
  #6

  Oké bedoelde eigenlijk tegen de pijn en misselijkheid, maar dan ga ik morgen wel even naar de drogisterij. Bedankt voor de tips!

  Reactie
Reageer op: Paracetamol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief