Langdurig ondansetron

 • #1

  Ik vroeg me af of het schadelijk is om voor een langere periode ondansetron te slikken, want ik slik het zelf nu al drie maanden.

  Ik slik het tegen ernstige misselijkheid en zolang ik het slik heb ik geen last meer van de misselijkheid, maar als ik stop dan komt de misselijkheid gelijk weer terug.

  Voor hoe lang zou ik maximaal ondansetron kunnen slikken? (Ik ben 18 jaar)

   

  Reactie
  #2

  Dat is dus al veel te lang. Het is om dan met die klachten naar de huisarts te gaan voor wat onderzoek

  Reactie
  #3

  Het is goed om inderdaad onderzoek te laten doen. Ik had hetzelfde, na onderzoeken bleek het achalasie te zijn en middenrif breuk. In het begin nam ik ondansetron,daarna stopte ik ermee, maar door aandoeningen kan ik niet zonder.

  Ik neem het dus dagelijks en nu al 2 jaar lang. Als ik het niet inneemt, dan kan ik niks eten en drinken. Maar heb dit voor altijd voorgeschreven gekregen van MDL arts

  Reactie
  #4

  Wat is er precies schadelijk aan het te lang gebruiken ervan?

  Ik heb al onderzoeken gehad ook in het ziekenhuis en hier kwam elke keer niks uit. Destijds had ik allemaal soorten medicijnen geprobeerd, maar de misselijkheid bleef. Toen had de huisarts deze voorgeschreven.

  Hoeveel zou ik anders maximaal per dag kunnen blijven nemen? Want nu heb ik 2x 8 mg

  Reactie
  #6

  Het is niet goed voor lever en maag. En kan nogal vervelende bijwerkingen hebben. Er zal toch een oorzaak moeten zijn voor de misselijkheid.
  Welke onderzoeken zijn er in het ziekenhuis gedaan?

  Reactie
  #7

  Gastroscopie, echo en bloedonderzoek

  Reactie
  #8

  En een ontlastingsonderzoek naar parasieten.

   

  Reactie
  #9

  Heb je over- of ondergewicht? Volg je een bepaald dieet? Hoe oud ben je? gebruik je nog andere medicijnen? Heb je veel stress, angsten of spanningen?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Ik ben 18 jaar. 1.65 meter en 50 kg dus een gezond gewicht. Heb geen last van angst of spanningen. Ben vegetarisch sinds mijn geboorte (B12, ijzer en calcium ben ik op geprikt en was op orde). En gebruik verder geen andere medicijnen.

  Reactie
  #11

  Vraag dan eens of ze onderzoek willen doen naar het braakcentrum. De misselijkheid moet ergens vandaan komen

  Reactie
  #12

  Ik zal er naar vragen. Wat houdt een onderzoek naar het braakcentrum precies in?

  Reactie
  #13

  Daarbij maakt men gebruik van een scan van hoofd/hersenen.

  Reactie
  #14

  Ze kunnen ook nog een manometrie aanvragen. Dan krijg je een sonde in je slokdarm en kijken ze hoe je slikt.

  Zo zijn ze er bij mij achter gekomen dat het achalasie is. Eten blijft soms hangen omdat slokdarm niet kan ontspannen. Als er dan eten vast zit, wat je niet altijd merkt, en je gaat wat eten of drinken kan het terug komen omdat het eten al vast zat. Dus eten kan niet zakken.

  Ik kan veel eten, maar drinken kan ik dan bijv niet meer dan 1 liter per dag.

  Wat ik al zei. Ik gebruik al 2 jaar lang dagelijks 1 of 2x per dag ondansetron 8 mg. Maar alles gaat tot nu toe goed. Dus als je een goede reden hebt om het te gebruiken, dan is het niet schadelijk.

  Maar wat John zegt, ze moeten eerst erachter komen waarom je het moet gebruiken om niet misselijk te worden

  Reactie
  #15

  Naast doktersbezoek zou je langs kunnen gaan bij natuurgenezer. Iemand die kijkt naar je voedingspatroon, darmflora en tekorten aan voedingsstoffen. Gewoon bloedonderzoek zegt weinig over tekorten en en wordt maar op een paar stofjes getest. Een magnesiumtekort kan je niet meten op bloedniveau. Een vegetarisch eetpatroon kan zorgen voor tekorten aan voedingsstoffen en bijvoorbeeld soja bevat anti-nutriënten.  In vlees zit bijvoorbeeld carnitine, wat niet in vega-producten zit. Misschien componenten in je voedingspatroon die zorgen voor klachten? Gebruik je ook geen anticonceptiepil?

  Reactie
  #16

  Beste Catootje,

  Ik ben een tijd terug al langs geweest bij een natuurgenezer. Deze kom mij helaas niet verder helpen na een aantal testjes. Ik gebruik ook geen anticonceptiepil.

  Reactie
Reageer op: Langdurig ondansetron
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief