Antidepresiva afgebouwd en weer begonnen

 • #1

  Hoi allen ik heb fluoxetine 20 mg ad gebouwd met taperingstrips in 5 mnd ging perfect geen last tot 0 helemaal geen ontrekking verschijnselen maar 4 wkn daarna ging het minder werd weer angstig en sip en heel verdrietig zoooo ongelukkig   dus ben nu na 3mnd weer met taperingstrips begonnen nu  omhoog van 0 naar 10mg pff is niet fijn voel me vreselijk zoo misselijk nergens zin in moe komt de deur niet uit. Zo spijt van dat ik ben gestopt    wie had dit ook en komt dit weer goed    gr ria

   

  Reactie
  #2

  Hoi Ria.

  Dapper van je dat je een keuze hebt gemaakt. Ik verwacht wel dat het goed komt, alleen is het een kwestie van stabiliseren. Net zoals het zo werkt bij het stoppen van AD. De stap van 5 naar 0 was wellicht toch wat aan de hoge kant. Maargoed ik ben geen arts.

  Drink veel water

  Beweeg met regelmaat buiten

  Eet vers fruit

  Neem ter ondersteuning magnesium.

  Probeer voldoende te slapen of rust te nemen.

  Reactie
  #3

  Hoi 87 lief dat je reageer  ik ben van 5 naar 0 ook met de taperingstrips gestopt hoor dus langzaam zelfs 1mnd gestabiliseerd op 5 maar denk ik het laatste stukje toch nog te snel was voor mij ben heel gevoelig voor medicatie  maar ik denk achteraf dat de periode in mijn leven niet zo goed was gekozen   veel zorgen om mijn man.  Die heeft prostaatkanker. Sinds meer dan 1jaar vreselijke zenuwpijn van slijtage rug en verzakte wervels. Is vreselijk je man zo, 'n pijn te zien lijden daarom is de kwaliteit van leven voor ons 0.   Mijn moeder onverwachts overleden  dus veel stress   dus nu moet ik weer beginnen  voor mijn gevoeligheid dus met tapering 1mg tegelijk omhoog en nog last    en bang dat het niet meer werkt  ik had dit ook vanwege een angst stoornis gekregen  nou die is weer terug hoor    mijn man kan niet veel dus ik moet sterk zijn voor hem    terwijl ik zelf juist hulp nodig heb  en de deur niet uit durf

  Reactie
  #4

  Wat een schrijnende situatie Ria. Is er misschien een mogelijkheid om bij de gemeente thuishulp aan te vragen of via de arts?

  Probeer jezelf een beetje te richten op wat kleine dingetjes, het vele water dringen en nemen van Magnesium kan echt baten. Het regelmatig eten van vezels, groente en fruit ook. Kleine stapjes.

  Nogmaals, ik vind het dapper dat je op dit moment deze keuze maakte.

  't klinkt wel hard wat ik nu ga zeggen, een perfect moment om te stoppen met medicatie is er niet. De wereld beweegt namelijk niet zo makkelijk met je mee, en altijd wordt verwacht dat je juist in zekere zin zelf mee beweegt. Als je voor jezelf de juiste balans hier in vind, is het moment voor jou daar.

  Reactie
  #5

  Hoi 87 ik gebruik al magnesium en ook visolie en nog meer voedingsuplementen hoor  maar door het stoppen komt er een beerput naar boven waarvan ik dacht het te hebben verwerkt in het verleden dus niet    ik ben zoooo verdrietig  en wat heeft het voor zin is toch allemaal al gebeurt  en daar heb ik nu verdriet van  helemaal geen zin in ik moet nu sterk zijn en dat ben ik niet   ik ben hardstikke bang dat de a. d  niet meer werkt maar de psygriatische verpleegkundige zegt super knap dat je gestopt ben maar dit is geen rustige periode in je leven  je kan beter weer starten en hij denk omdat ik er altijd goed op gereageerd heb dat dat nu ook gebeurt     maar ja mijn angst he

  Reactie
  #6

  Beste Ria,

   

  Ik zou in uw geval ook weer starten, het lijkt er op dat het gewoon niet de juiste tijd is om zonder medicatie te moeten functioneren. Er is geen reden om zo te moeten lijden, je kan altijd op een later moment nog stoppen, gewoon lekker nemen en eerst even deze moeilijke periode doorkomen denk ik.

   

  Sterkte

  Reactie
  #7

  Dank je Henk voor je reactie ben I. D weer begonnen maar valt niet mee pff die bijwerkingen allemaal

  Reactie
Reageer op: Antidepresiva afgebouwd en weer begonnen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief