Antidepresiva opnieuw beginnen

  • #1

    Ik heb de diagnose's sociale angst en gegealiseerde angst,  en een matige depressie gekregen.

    Ik ga therapie volgen en waarschijnlijk een lage antidepresiva slikken. Eerder heb ik via de huisarts citalopram 20 mg gekregen. Alleen ben ik gestopt door de bijwerkingen waarvan mij 1 steeds aan het denken zet hopelijk herkent iemand dit.

    Spierpijn in benen en beide bovenarmen. waren al aanwezig tijdens gebruik. Midden in de nacht werd ik wakker door 2 samen krampende bewegingen deze straalden uit naar beide bovenarmen.vervolgens kreeg ik overal titels om vervolgens vanuit mijn tenen tot mijn hals ijs en ijskoud te worden, het ging echt van beneden naar boven net alsof er ijswater door mij heen stroomde.

    Herkent iemand dit? Naast dit vervelende ervaring had ik ook gelijk een stuk meer rust zelf denk ik dat 20 mg ineens teveel is geweest voor mij.

    Reageer
    #2

    Het hoeft niet perse een te hoge dosis te zijn, maar gewoon voor jou niet het juiste middel. Er zijn meer middelen beschikbaar dan alleen citalopram

    Reageer
    #3

    Vroeger ook citalopram gehad voor paniekaanvallen.dat hielp wel zonder bijwerkingen e.d. een ander middel heb ik mijn vraagtekens over is het niet allemaal dezelfde werking?

    Reageer
    #4

    Nee, daar zitten wel verschillen in. Bespreek het in ieder geval met de arts/behandelaar

    Reageer
    #5

    Ga ik zeker doen.maar die bijwerking die ik benoemde geeft mij wat angst.kan dat ook nergens terug vinddn straks kan mijn hart het niet aan? Q interval oid staat overal beschreven

    Reageer
    #6

    Dat is dus wat ik bedoelde, wat je moet bespreken. hartproblemen zou je eigenlijk niet hoeven te verwachten. Die zouden er dan al geweest zijn,

    Reageer
    #7

    Bij klachten als angsten en depressie kan je al veel bereiken door te werken aan een goede basis. Naast werken aan het emotionele stuk is het belangrijk om te zorgen voor evenwichtige voeding. Een teveel aan snelle suikers zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters. Geraffineerde suikers en witmeelproducten kan je maar beter zoveel mogelijk laten staan. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment voor een stabielere bloedsuikerspiegel.

    Daarnaast kunnen allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren de aanmaak van je neurotransmitters verbeteren. Denk aan onder andere magnesium, vitamine B en D en omega 3. Een goede Multi van de betere vitaminewinkel kan een goede basis zijn, al zit daar echt te weinig magnesium in.

    Gebruik zelf 5htp, dat de aanmaak van serotonine en melatonine bevordert. Mag niet in combinatie met bepaalde medicatie, zoals antidepressiva. Een middel als theanine bevordert vooral de dopamineaanmaak en werkt tegen angsten. Dat stofje zit trouwens ook in thee. Een antidepressivum verlaagt je melatonineniveau en zorgt voor tekorten aan foliumzuur, vitamine B12 en Q10, wat dus klachten kan geven.

    Verder natuurlijk zorgen voor lichaamsbeweging en goed naar jezelf luisteren.

    Reageer
    #8
    • Ik ben helaas al met verschillende dingen bezig geweest, voeding 16 kg afgevallenafgevallen.wandelen etc.dit helpt mij helaas niet afdoende.ook niet voor mijn vrij constante onrust in mijn hoofd
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Antidepressiva zorgen voor een verlaging van het melatonine en tekorten aan diverse voedingsstoffen, waaronder bepaalde B-vitamines en afhankelijk van de soort antidepressiva ook tekorten aan Q10, wat allerlei klachten kan geven. dit soort stoffen erbij gebruiken kan dus schelen.

    Reageer
    #10

    Hoi ik ben nu 6 weken van de citalopram na 10! Jaar geslikt te hebben. Voel me er niet goed bij en heb ze weer aangevraagd. Nu kijk ik al twee dagen naar het doosje maar ben bang voor de bijwerkingen, iemand ervaring?

    Reageer
Reageer op: Antidepresiva opnieuw beginnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief