Lexapro

  • #1

    Goedemorgen allemaal,

    Vanwege veel angst en depressieve gevoelens slik ik nu Lexapro. Deze medicatie word niet vergoed door de eigen bijdrage die ik al betaal. k moest onlangs een behoorlijk bedrag bij betalen, maar dat even terzijde.

    Ik dacht ... misschien kan ik zonder. Ik ben van 1 tablet per dag naar niks gegaan. Ik ben 20 jaar, ik hoor dat voor mijn gevoel helemaal niet in te nemen!

    Soms kan het niet anders, dat is wel gebleken, want zelf stoppen is dus geen succes!!! Ik moet dat echt met de huisarts gaan doen.

    Aan de ene kant wil ik stoppen, maar ik zou mezelf te kort doen, omdat het gewoon helemaal niet goed gaat!

    Hoe zal het afbouwen te werk gaan? Moet ik dan tegen die tijd steeds terug naar de huisarts? Ik heb namelijk geen psygiater die de medicatie in de gaten houd.

    Liefs, Yasmijn

    Reageer
    #2

    Hallo Yasmijn het is al een tijdje geleden, dat je dit verhaal schreef, maar ik wil er toch even op reageren. Ik denk dat je idd naar je huisarts moet gaan om erover te praten waarom je dit middel wil afbouwen. Heb je bijverschijnselen? Heb je het idee dat het niet goed genoeg werkt en dat je iets anders nodig hebt? Je voelt je te jong om dit te slikken, maar er zijn blijkbaar genoeg problemen om het te "moeten" slikken of iets anders, kijk samen met je huisarts wat er voor een alternatief is.En zelf stopppen NOOIT meer doen, altijd in overleg met huisarts en dan echt afbouwen volgens het schema dat hij/zij geeft.
    Veel succes PUCK

    Reageer
    #3

    lexapro moet je heel langzaam afbouwen je hebt druppels dat heeft bij mij goed gewerkt om de 2 weken 1 druppel minder. je mag ze iig niet doormidden breken (alleen 1x dan heb je 5 mg) maar dat zou ik je niet aanraden is slecht voor je maag en je henbt altijd ongelijke stukken.

    Druppels zijn goed te doen als je het langzaam doet merk je er weinig van succes

    Reageer
    #4

    Als je een 10 mg tablet lexapro doormidden breekt, dan gaat dit prima hoor. Er zit toch een breuklijn in, die zit er niet voor niets. Ik moet zeggen dat het een beetje irritant gaat, omdat ze zo klein zijn, maar met iets hard/scherps (een mes ofzo) gaat het prima. En het is onzin dat je er last van je maag van krijgt, want er zit geen laagje om die tabletten heen. Die heb ik in elk geval niet.

    Reageer
Reageer op: Lexapro


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief