Escitalopram

  • #1

    Hallo allemaal,

    ik heb eindelijk de stap genomen om hulp te zoeken voor mijn paniekaanvallen. Ik ben tevens ook begonnen met het slikken van Escitalopram 5mg. Ik had aan het begin hele erge bijwerkingen ( misselijkheid, paniekaanvallen die erger werden, negatieve gedachtes ). Nu wilt mijn huisarts dat ik over ga op 10mg maar ik zie hier zo tegen op. Ik ben zo bang voor de bijwerkingen weer... nu is mijn vraag. Is er iemand op die 5mg gebleven en hoe bevalt dat? Of is er iemand opgehoogd naar 10mg en hoe was het met de bijwerkingen?

    groetjes,

    Nina

    Reageer
    #2

    Je zou last van bijwerkingen kunnen krijgen, maar het hoeft niet perse. Daarnaast zijn de bijwerkingen dan een stuk minder en duren minder lang dan bij het starten va het medicijn

    Reageer
    #3

    Ik neem Escitalopram, 30mg. Ben sinds juni 2019 begonnen met 5 en zo stilaan opgebouwd. De eerste weken zijn idd echt niet leuk. Je moet even doorbijten, echt! Wanneer je je beter gaat voelen, hangt van mens tot mens af. Maar de psychiater waar ik bij ga, zei me dat je zeker minstens 8-12 weken moet tellen, gerekend per dosis, dus niet vanaf wanneer je start met escitalopram. Dan zou het toch stilletjesaan moeten beteren.

    Persoonlijk zou ik even wachten met verhogen, tot de meeste bijwerkingen verdwenen zijn. Hou er ook rekening mee dat je opnieuw wat bijwerkingen kunt hebben als je verhoogt.

    Reageer
    #4

    welke antidepressiva leunt het dichts bij escitalopram? ik neem deze nu 8 maand en heb maag en darmkrampen dag en nacht zeker na inname! en die zijn onhoudbaar. verder op zich doet deze escitalopram zijn werk en ben ik redelijk goed. enkel deze bijwerking is niet te doen. neem al 35 jaar antidepressiva SSRI's maar iedere 6 a 7 jaar werken deze niet meer! en moet ik veranderen zoals nu weer gedaan heb. (vorige waren Prothiaden, Deanxit, Mirtazipine, enz.) ik heb een veralgemeende angsstoornis.

    Reageer
    #5

    De citalopram

    Reageer
Reageer op: Escitalopram


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief