Afvallen na stoppen paroxetine

 • #1

  Na een succesvol afbouwtraject van 30 weken ben ik sinds 1 september paroxetine vrij. Net als vele anderen ben ik gedurende het gebruik van ca 1 jaar aangekomen in gewicht. Een kleine 13 kg. Al die tijd ben ik wel blijven bewegen/sporten. Had ik dat niet gedaan was het misschien nog wel meer geweest.

  Vanaf 1 september heb ik de frequentie en intensiteit van het sporten opgeschroeft. Ik sport nu 4 keer per week en ga om de andere week op de fiets naar mijn werk (32 km vv)

  Helaas merk ik nog niet heel veel in gewicht. Heeft iemand anders hier ook ervaring mee dat het bijv pas na 3 maanden beter gaat met afvallen? Begreep dat parox een kleine 3 maanden aanwezig zou blijven in de vetopslag in je lichaam?

  Hoor graag!!

  Schorpioen71

  Reactie
  #2

  Het gaat er niet om dat er paroxetine in de vetopslag zit..
  Het duurt gewoon een tijd voordat het teveel aan opgeslagen vet ook verbrand is. En dat moet dan altijd in combinatie met een dieet en sporten.

  Reactie
  #3

  Bewegen ben ik het mee eens, een dieet begin ik niet aan. Ik eet gevarieerd en snoep/snack zelden. Ook alcohol nuttig ik nauwelijks.

   

  Deze leefgewoonte heb ik mezelf jaren geleden aangeleerd, samen met veel bewegen en sporten. Dieten geven een snel echter ook zeer kort resultaat. Vandaar dat ik hier niet aan begin. Ik had gelezen dat meer mensen pas na een langere tijd af gingen vallen terwijl er ook waren die al tijdens de afbouw kilo's verloren.

  Bedankt voor je berichtje John!

  Reactie
  #4

  Een dieet, betekend niet per definitie dat je jezelf moet gaan uithongeren of iets dergelijks. Een dieet wil zeggen dat je je voeding aanpast aan de behoeften en de doelen. Voeding die dus in balans is.

  Reactie
  #5

  Gaat niet zozeer om het stofje maar om wat dat stofje met je lichaam doet. Zo wordt de heropname van serotonine afgeremd, in plaats van neurotransmitters als deze in balans te brengen. Daardoor ook verminderde aanmaak van melatonine. Ook zorgen medicijnen voor verlies van vitaminen en mineralen. Antidepressiva onder andere aan magnesium, vitamine B en Q10. Wat verder belangrijk is bij zowel depressie als het bereiken van een gezond gewicht, is een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit door bij elk eetmoment te zorgen voor  een combinatie van langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren bij het weer in balans brengen van je lichaam.

  Reactie
Reageer op: Afvallen na stoppen paroxetine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief