Quetiapine

 • #1

  Hoi allemaal,

  Ik heb Quetiapine voorgeschreven gekregen om beter te slapen (25 mn per nacht). Ik heb het inmiddels 1 nacht gebruikt maar ik merkte alleen dat ik suf werd. Slapen lukte niet echt (ook omdat ik me heel erg focuste of op wat de quetiapine met me zou doen). Heeft iemand hier ervaring mee? Is het normaal dat het niet gelijk werkt?

   

   

  Reageer
  #2

  Antipsychotica verminderen de aanmaak van melatonine dus lijkt me minder zinvol voor het slapen. ook reguleren ze je neurotransmitters op een kunstmatige manier.

  Reageer
  #3

  Liever zoek je naar andere oplossingen. Quetiapine is een zeer heftig medicijn met behoorlijke bijwerkingen. Daarnaast kan je brein zich er door aanpassen, zodat je als je het lang gebruikt, moeilijk meeer zonder kunt.

  Reageer
  #4

  Ja, en zeker als je je daar zo op heb gefocust

  Reageer
  #5

  Ik heb vaak hartkloppingen stijve spieren en ben heel erg moe .Is dit ook een bijwerking van Quetiapine

  Reageer
  #6

  Dat zou kunnen, maar kan ook door angst/stress en spanningen komen

  Reageer
  #7

  Dat zou zeker kunnen want ik heb heel veel angst paniek en stress .Sinds ik Quetiapine slik in een heel lage dosis 12,5 mg slaap ik wat beter maar de andere klachten die ik noem zijn erger geworden .Ik kan nog maar heel weinig omdat ik me zo uitgeput voel

  Reageer
  #8

  Hoelang gebruik het middel nu?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Quetiapine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief