Afbouwen risperidon

 • #1

  Hoi,

  Ik wil graag dit medicijn afbouwen, want het gaat niet goed met mijn concentratie, energie en geheugen. Ik heb het wel vaker geprobeerd met halve mg maar ik krijg dan slaapproblemen, wordt te vroeg wakker en ga me dan zorgen maken. Zit al sinds 2011 op risperidon heb verschillende doseringen gehad variërend van 3 tot 6 mg met in 2014 een episode met veel stress maar geen psychotische verschijnselen. Ik ben dus psychosegevoelig. Ik heb het in het verleden een maand ongeveer volgehouden maar toch maar weer terug naar 4 gegaan. Hoe kan ik het afbouwen het beste aanpakken?
  Thanks

  Reactie
  #2

  Ik kan misschien wel gesprekken met een psycholoog voeren om mijn zorgen onder controle te houden en mindfulness toepassen bij stress.

  Wat kan ik nog meer doen om deze afbouwperiode te doorstaan en het kan misschien wel maanden duren voor mijn slaap weer herstelt?

  Reactie
  #3

  Afbouwen zou ik niet weten. Weet wel dat antipsychotica de melatonineaanmaak remmen en zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen en andere stoffen, waaronder Q10, vitamine B en carnitine. Bij pschosegevoeligheid speelt ook de hele biochemie van je lichaam een rol; voeding, hormoonhuishouding, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen enz.

  Reactie
  #4

  Ik kan maar één ding zeggen. Anvaart je problemen die je overhoudt aan het gebruik van deze middelen na het afbouwen. Deze zullen verdwijnen en je geeft je lichaam zo de kans om aan een nieuwe situatie te wennen. Doorsta de slapeloosheid, Doorsta de pieker gedachten. En volg de adviezen op van Catootje.

  Reactie
Reageer op: Afbouwen risperidon
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief