Oxazepam

  • #1

    Hallo, ik heb een vraagje.

    Nu heeft mijn huisarts mij een tijdje Oxazepam 10mg van Teva voorgeschreven, nu ben ik daar lichtelijk verslaafd aan geraakt, nu wil ik graag nog een doosje hebben om het af te bouwen maar mijn huisarts wil mij met geen mogelijkheid nog wat voorschrijven.

    Is er een mogelijkheid om het online te bestellen? en zijn er betrouwbare sites voor?

    Ik kom net uit een pittige operatie en wil graag zonder stress afkicken en herstellen.

    Mvg

    Reageer
    #2

    Ik raad je dringend af om dit soort middelen illegaal via internet te bestellen.
    Hoe lang heb je de oxazepam gebruikt?

    Reageer
    #3

    Ik heb zon 4 doosjes gehad, in 1 doosje zaten 20, en de andere 3 doosjes 30 stuks, dus heb in totaal 110 tabletten gehad over een periode van een dikke maand, gebruikte en 3-4 per dag omdat ik erg angstig was voor de onderzoeken/operatie die mij in het verschiet lagen.

    Ik wil dus graag nog een doosje zodat ik het iets kan afbouwen, en ik in mijn herstelperiode van mijn operatie geen stress krijg van het afkicken, want ik merk wel dat ik er gebaat bij ben.

    Nu ik dit aan het schrijven ben merk ik dat ik als een junk klink, en dat vind ik zelf best erg.

    Maar stress kan niet goed zijn in een herstel van een operatie denk ik.

    Ik koop het liever ook niet via internet, het is hartstikke duur, en vele sites zijn niet betrouwbaar, vandaar mijn vraag hier.

    Ik heb wel 4 tabletten Alprazolam liggen van 0,25 MG, nu weet ik dat dat ongeveer dezelfde werking heeft, maar het is een andere stof en zal dan dus alsnog afkickverschijnselen krijgen van de Oxazepam.

    Weet eigenlijk niet zo goed meer wat ik er mee aan moet.

    Reageer
    #4

    Als de huisarts de oxazepam heeft voorgeschreven, dan moet hij ook helpen om er weer vanaf te komen. Ik zou je toch willen aanraden om dat eens goed met je huisarts bespreken. En dan zoveel pillen laten voorschrijven dat je in 14 dagen kunt afbouwen.

    Reageer
    #5

    Ik zal morgen wel even een belletje doen, maar ik vrees het ergste aangezien ze me verteld heeft niet nog een doosje voor te schrijven.

    Reageer
    #6

    je moet dat niet aan de assistente vragen, maar een afspraak bij de huisarts maken. Dan kun je dat ook fatsoenlijk uitleggen en is de kans om nul op je rekest te krijgen veel minder.

    Reageer
    #7

    Je kan het hele proces wel ondersteunen met evenwichtig voeding met weinig snelle suikers en voldoende eiwitten, vetten en vezels. Daarnaast wat voedingssupplementen die helpen je zenuwstelsel te ondersteunen. Zoals magnesium, vitamine B en D en omega 3. Misschien nog een goede Multi van een vitaminezaak. Een narcose berooft ook je lichaam van allerlei voedingsstoffen, zoals  vitamine B12. Daarnaast zijn er wel natuurlijke ontspanners, zoals theanine en cbd-olie.

    Reageer
    #8

    Beste mensen,

    Ik heb 8 weken lang 15 mg oxazepam geslikt per dag. Dit ivm angst en paniek. Ik ben 3 weken geleden cold-turkey gestopt, omdat mijn angst er door heen kwam. Dit voelde erg goed. Ik voelde mij veel meer helder in mijn hoofd. Na 4 dagen kreeg ik spierspasmen in de nacht en kon niet slapen. Wat een hel was dat. Zou dat een ontwenningsverschijnsel zijn geweest? Uiteindelijk heb ik toch weer een halfje ingenomen.

    Na gesprek bij de huisarts toch besloten om helemaal te stoppen met de oxazepam. Wel homeopathische pillen gekocht (valeriaan) en die ingenomen bij gevoel van angst of paniek. Dit helpt goed. Wel heb ik dagelijks  een licht gevoel in mijn hoofd, duizelig, trillerig, hyperventilatie en trillende benen en armen. Zijn dit ontwenningsverschijnselen? En hoe lang kunnen deze aanhouden?

     

    Ik hoop dat iemand kan en wilt antwoord geven. Alvast bedankt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Benzodiazepinen werken remmend op de melatonineaanmaak en beroven je lichaam van diverse vitaminen en mineralen. Je lichaam kan stofjes als serotonine en melatonine zelf aanmaken als je zorgt voor volwaardige voeding en bepaalde voedingssupplementen. Serotonine en melatonine worden aangemaakt uit tryptofaan, samen met nog tal van andere stofjes. Bij angst- en paniekklachten speelt ook je voedingspatroon en tekorten aan diverse voedingsstoffen een rol. Zo kunnen suiker en histamine in je voeding ontregelend werken. OOk uitkijken met stofjes als smaakversterker een zoetstoffen.

    Homeopathie kan wel aanvullend werken maar je zou de biochemie van je lichaam moeten verbeteren. bijvoorbeeld met hulp van een natuurgenezer/orthomoleculair therapeut.

    Reageer
    #10

    Beste Catootje,

    bedankt voor je snelle antwoord.  Ik zal eerlijk tegen je zijn. De angst en paniek kwamen voort uit de diagnose ms, terwijl ik net 5 weken moeder ben. Door de angst en paniek, at ik slecht. Ik merk nu wel dat nu ik beter eet, mijn lichaam minder angst en paniek ervaart. Wel ben ik de gehele dag licht in mijn hoofd en dat baart mij zorgen. Kan ik daar iets tegen doen?

    Reageer
    #11

    Als je oxazepam enkele weken of zelfs maanden hebt gebruikt, dan dien je het gebruik langzaam af te bouwen om ontwenningsverschijnselen te beperken. Soms kan het ook helpen eerst op een ander middel over te stappen.

    In principe hoor je met je arts het afbouwschema te bepalen. Als je het zelf wilt afbouwen, denk dan aan het steeds halveren van de dosis na één of twee weken. Als je gedurende die tijd toch problemen krijgt, dan weet je waar het vandaan komt en moet je je afbouwschema aanpassen. Kies niet een te snel afbouwschema.

    Reageer
    #12

    Ja dat kunnen inderdaad ontwenningsverschijnselen zijn. Hoelang ze kunnen aanhouden is moeilijk te zeggen

    Reageer
    #13

    Beste Peter en Tandor,

    Bedankt voor jullie reactie. Ik ben op dit moment nu 2 weken vrij van de oxazepam en wil eigenlijk niet weer beginnen. In overleg met huisarts en psycholoog ben ik in een keer gestopt. Ik vraag me inderdaad af of dat goed is geweest. Maar ja, ik vertrouwde hun advies. Is het nu toch weer slim om te starten?

    Ook zie ik wazig met een oog. Ik ben heel bang dat het bij de ms hoorte n niet meer weggaat. De oogarts kan geen eenduidig antwoord geven of het door ms komt. Zou dit ook een ontwenningsverschijnsel kunnen zijn? Ik heb namelijk de Ashton Manuel gelezen en daar stond wazig zien ook in

     

     

    Reageer
    #14

    Ook dat zou een bijwerking kunnen zijn. Ik zou nu niet meer opnieuw beginnen, maar even doorbijten

    Reageer
    #15

    Beste Tandor

    Je lijkt er veel van te weten. Kan het zo zijn dat die trillingen en lichte gevoel in mijn hoofd ook een bijwerking zijn? Ik heb deze klachten namelijk al langer dan dat ik gestopt met met oxacepam. Kan een bijwerking ook een ontwenningsverschijnsel zijn?

    Reageer
Reageer op: Oxazepam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief