Panclamox ervaringen

 • #1

  Wie is er bekend met deze antibiotica?

  Ik heb omdat ze een maag bacterie heliocobacter ofzo hebben gevonden deze medicatie gekregen en de bijbewerkingen zijn best wel heftig. Dit is me vierde dag en heb onwijs last van vermoeidheid en af en toe misselijk vooral savonds en slapen is een drama ben onrustig en heb een angstige gevoel en spannings hoofdpijn.

   

  Iemand bekend hiermee?

  Reactie
  #2

  Niemand?

  Reactie
  #3

  Als je veel last van de bijwerkingen blijft houden, neem dat contact op met de arts of de apotheek.

  Reactie
  #4

  Ik ben toevallig net klaar met de kuur. Ik heb bijna last gehad van de bijwerkingen op huid uitslag na, maar die is nu ook weer langzaam aan het wegtrekken. En mijn vermoeidheid kwam juist door de bacterie werd mij verteld. Nu ik klaar ben merk ik dat mijn energie level een stuk hoger is en mijn maagklachten zijn eigenlijk helemaal weg! Voor mij werkte hij gelukkig dus, maar dat zal natuurlijk voor iedereen anders zijn.

  Reactie
  #5

  Ik ben 6 dagen bezig en heb erg veel bijwerkingen. Hoofdpijn, slap, in  de nacht en ochtend gaat het het slechtst. Probeer nog vol te houden maar zou het liefst de laatste strip weggooien :-(. Voel me echt beroerd.

  Reactie
  #6

  Lenneke had jij ook last van veel bij bewerkingen met name haaruitval? En kwam je aan door de antibiotica of bleef je op gewicht?

   

  Chris wees blij dat je nog een laatste strip moet ik heb een dubbele kuur van 14 dagen gehad maar gaat wel wat beter!

  Reactie
  #7

  ik heb nog 1 dag te gaan met de inname van deze kuur (7 dagen). Voel me ook moe en slaap onrustig. Vreemde bittere smaak in mijn mond die me zeker s nachts wakker houd.... Ook ben ik ik moe, te moe voor mijn doen. maar echt slaap heb ik niet. Ik heb ook best wel een droge mond de hele dag. Ben ook niet zo geconcentreerd, heb vage hoofdpijn en voel me ook bwahh.. Maar wel de hele dag een opgeblazen maag, nou had ik dat al bijna altijd na het eten. Wel heb ik me verdiept op de werking van de juiste probiotica. Alle bevindingen zeggen dat er heel veel patiënten wel bij varen. Minder misselijkheid, weinig diarree, rustige buik. Mijn maag en darmen zijn al heel lang in een negatieve zin  dagelijks een probleem dus een rustige buik is voor mij nieuw ook ben ik niet misselijk, kan gewoon eten en heb geen diarree. Ik heb me echt ingelezen in het gebruik van probiotica en neem voor het slapen gaan 2 tabletten Advanced Multi-billion dophilus van het merk Solgar. Dit is een zuivelvrij probiotica, ook geschikt voor veganisten. Zoals ik heb uitgevogeld zitten hier de juiste stammen in die  nodig zijn. Tijdens een onderzoek op 991 geinfecteerden bleek dat de suppletie van het probioticum Saccharomyces boulardii significant de bijwerkingen vermindert bij 82% van de groep.

  Ik heb contact gezocht met de apotheek maar zij waren helemaal niet op de hoogte van de combi met probiotica. heel vreemd was mijn huisarts ook niet enthousiast. Wat een vreemde zaak is dat ik mijn huisarts in België ( waar ik 18 jaar heb gewoond) 15 jaar geleden al probiotica bij een antibiotica kuur  voorschreef.

  Überhaupt heeft dit me in het verleden al dikwijls verlichting gegeven met mijn maag en darm problemen. Ik heb geen glutenintolerantie en geen darmziekte ( door onderzoek uitgesloten, gelukkig). Uitgebreide  onderzoeken bij een Ortho  arts is wel gebleken dat ik  het zgn. Leaky gut syndrome heb, en me verder moet laten testen op intoleranties of allergieën. Ben ook heel benieuwd of de bacterie nu weg zal zijn en hoe ik me zal voelen na de kuur.

  Ik wens alle HbP patiënten veel wijsheid toe en roer vooral je mondje als je iets te vragen hebt aan je huis/arts. Het gaat hier om jouw gezondheid en daar mag je een juiste en volledige uitleg voor krijgen. Zeker bij degene die volledig worden gevloerd door de bijwerkingen..(Ook raar dat de ene persoon 2 weken deze medicijnen moet slikken en de ander 1 week ??)

  lieve groet

   

  Reactie
  #8

  nu 4 dagen bezig met de kuur maar wat ben ik blij als ik dervan ben 🙈 vieze smaak de hele dag in me mond en voel me gewoon echt beroerd ervan !!!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  •  dit is mijn derde dag dat ik het gebruik en het klopt dat je er suf en moe van wordt plus die vieze smaak in je mond .. Ik ben het op gaan zoeken uit voorzorg maar iedereen die het gebruikt heeft er blijkbaar last van.. Hoop dat mijn kwaaltjes er door verdwijnen.
  Reactie
  #10

  @Oz, medicijnen zorgen voor verliezen aan vitaminen, mineralen en andere stoffen. Antibiotica onder andere aan ijzer, vitamine B en K; maagzuurremmers onder andere aan Q10, vitamine A tm K en ijzer. Antibiotica verstoren ook je darmflora en zorgen voor vermindering van een bepaald enzym. Dit alles kan allerlei klachten geven. Meer over deze materie kan je vinden op internet. Ook doen medicijnen niets aan oorzaken van iemands klachten, kunnen ze zelfs verergeren. Zo hebben veel mensen toch al een tekort aan maagzuur, wat een slechtere spijsvertering geeft, wat klachten kan geven. Maagzuurremmers remmen de maagzuurproductie nog meer.

  Reactie
  #11

  Ik kreeg ook Panclamox tegen de Helicobacter pylori. Mijn bijwerking buiten de vieze smaak,  zweet enz zijn spier krampen in mijn benen. Dat maakt mijn nachten zeer onrustig, is dit ook een bekende bijwerking?

  Reactie
  #12

  @Maria Antibiotica, onderdeel van het medicijn, verstoren je darmflora en zorgen voor verlies aan vitaminen, mineralen en een verminderde enzymwerking. Maagmiddelen zorgen ook voor verlies aan vitaminen en mineralen.  Ik zou in elk geval advies vragen voor een goed probioticum en wat voedingssupplementen en ook wat doen aan de oorzaken van je klachten.

  Reactie
Reageer op: Panclamox ervaringen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief