Stekend gevoel na op en neer gaan met buik

 • #1

  Ik heb sinds een paar dagen last van een stekend, prikkend gevoel telkens wanneer ik spring, ren of bijv. met de fiets over een hobbel heen ga. Ik heb er geen last van als ik rustig aan beweeg, en ook als ik op mijn buik druk voel ik niets. Ik voel het ongeveer ter hoogte van mijn navel en dan vijf centimer daarvanaf, aan de rechterkant van mijn buik (vanaf mijn eigen opzicht). Verder heb ik geen andere symptomen gehad, maar ik wilde weten of dit verder ergens op kon duiden? Het voelt dus als een venijnige steek/prik wanneer ik ren, spring etc.

  Mvgr.
  Philip

  Reageer
  #2

  ik heb 2,5 jaar geleden een blinde darm ontsteking gehad. Dat zich in eerste instantie voornamelijk kenmerkte in een vervelende pijn wanneer ik op mijn buik duiwde rechtsonder mijn navel. Ik heb vaker ontstekingen in mijn buik gehad en ken het gevoel wel voort wanneer er iets fout zit. Toen ik naar de huisarts ben geweest testte deze of ik een ontsteking had door middel van een hand op mijn buik te leggen en met 2 vingers van zijn andere hand op d hand op mijn buik flinke tikken te geven. Dit leverde bij mij erge pijnscheuten op die doortrokken tot mijn navel.
  Toen ben ik naar het ziekenhuis gestuurd, maar in de auto deed elke hobbel in de weg verschrikkelijk veel pijn.
  In het ziekenhuis hebben ze het nogmaals getest door mij op mijn tenen te laten staan, en me dan snel op mijn hakken te laten zakken. Ook dit leverder bij mij flinke pijnscheuten op.. toen is een echo gemaakt en bleek mijn apendix (wormvormig aanhangsel) ontstoken te zijn. Dit kan komen door een ingeslikte haar of zoiets. Niet te voorkomen dus. Ben toen een paar uur later geopereerd en na 3 dagen mocht ik het ziekenhuis weer uit.

  Wanneer je enkele dezelfde symptomen hebt als ik heb gehad zou ik toch wel een afspraak met je huisarts maken, want als je inderdaad een blindedarmontsteking hebt en je wacht kan je apendix knappen en krijg je een acute blindedarmontsteking, wat levensgevaarlijk is.

  succes er nog mee!

  Reageer
Reageer op: Stekend gevoel na op en neer gaan met buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief