Hoe krijg ik vaste ontlasting

  • #1

    Ik heb eigenlijk al sinds heugenis darmproblemen het komt maar een paar keer in de maand voor dat ik echt een vaste drol leg. De rest van de dagen is het gewoon zacht, geen diarree. Ik hoef niet vaak naar de wc normaal 2x per dag meer niet. Verder heb ik zodra ik wakker word dat mijn darmen echt flink geluid maken borrelen en pruttelen en ik voel dit ook echt het is altijd links onderin. Zodra ik een een paar winden gelaten heb is dit meestal weg of als ik uit bed ga.

    Ik eet 's morgens twee tarwe boterhammen als ontbijt 's middag eet ik 5 tarwe boterhammen en 's avonds gewoon normaal groente. Ik heb zelf al van alles geprobeerd om mijn ontlasting vaker een vaste vorm te laten krijgen maar er is weinig wat helpt. De huisarts snapte mijn probleem niet echt omdat ik verder gezond ben en ziet het probleem niet van geen vaste ontlasting hebben.

    Is er iemand die tips heeft?

    Reageer
    #2

    Ik zie het probleem eigenlijk ook niet. Je gebruikt veel vezelrijke voeding en dat houdt je ontlasting zacht. Dat is op zich niet verkeerd hoor...En dat er wat lucht in je darmen komt, heeft waarschijnlijk te maken met de manier waarop je eet. Waarschijnlijk hap je zo nu en dan door te snel eten wat lucht naar binnen of eet en drinkt gewoon dingen die wat winderigheid veroorzaken. Maar ook dat is verder geen probleem. Het borrelen en pruttelen ontstaat in het laatste gedeelte van de dikke darm,het sigmoid, waar de ontlasting zich verzamelt om naar de endeldarm te gaan. Maar ook dat is op zich geen probleem.
    Je noemt het zelf "darmproblemen" , het is dus nog maar de vraag of het werkelijk darmproblemen zijn.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord Tandor. Dan zit het waarschijnlijk tussen mijn oren. Ik ging er altijd vanuit dan ontlasting een stevige staaf hoort te zijn ipv een zachte hoop.

    Reageer
    #4

    Daar zijn de meningen over verdeelt.
    Als het maar geen diarree is en er verder geen andere klachten zijn, is er niets aan de hand.

    Reageer
    #5

    Zojuist naar de wc geweest en ja het was weer een losse substantie. Wat me opviel was dat er een paar hele doperweten tussen zaten. Het gekke daar in dat ik die gisteravond om een uur of 6 gegeten had. Toch vreemd dat wat je het laatste gegeten heb als eerst eruit komt.

    Reageer
    #6

    Dat is op zich niet zo vreemd als de passage van de darm wat sneller gaat. Daarbij wordt niet alle voedsel even snel in de darmen verwerkt. Bij bonen en peulvruchten zie je dat wel vaker. Wat drink je zoals op een dag?

    Reageer
    #7

    Ik begin 's morgens met een glas water. Over de werkdag heen 8:00 tot 17:00 rond de 5 a 7 koppen thee en 's avonds een aantal glazen 7-up.

    Reageer
    #8

    Probeer 's avonds minder 7-up te drinken. Er zit namelijk heel veel suiker in. Dat kan wel invloed hebben op je darmpassage.....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ga hier van het weekend meteen mee aan de slag. Bedankt voor het meedenken!!!

    Reageer
    #10

    Heb het nu bijna 2 weken geprobeerd maar het veranderd niets. Nog steeds bij het wakker worden rommelende darmen (vaak links onder in of beetje boven aan). Ene keer heeft het een worstvorm die wel heel zacht is. Andere keer allemaal losse stukken, heel af en toe dun als je pink. Verder niet echt klachten geen pijn geen bloed. Meestal 2x in de ochtend naar de wc de rest van de dag niet of ik moet de dag er voor heel veel gegeten hebben.

    Wat mij wel opviel is dat wanneer ik uit bed kom ik niet meteen moet. Eerst douchen dan eten en drinken. Zodra ik mijn ontbijt op heb dan voel ik het opkomen en moet ik ook direct naar de wc. Ik kan sowieso slecht mijn poep ophouden wanneer ik moet moet ik ook echt gaan anders gaat het mis of het zweet breekt me uit.

    Op Google ben ik gestopt met zoeken want dan heb je meteen darmkanker.

    Reageer
    #11

    Ontlasting die zacht is maar wel vorm heeft is op zich prima. Het moet geen harde vaste drol zijn. "dun als je pink" kan een gevolg zijn van een aambei of toch een verstopping. Maar als je er verder geen last van hebt hoeft dat ook geen probleem te zijn. Misschien moet je je een s wat minder daarmee bezig houden en niet zo op focussen...

    Reageer
    #12

    probeer eens psylliumvezels. je staat versteld van het resultaat. dat maakt dunne ontlasting een stuk steviger, dus regelmatig een stevige vaste drol als resultaat. en deze poep je ook makkelijk uit.

    Reageer
    #13

    Da's wel een boel boterhammen bij elkaar en een boel tarwe. Is meteen ook een boel koolhydraten. Misschien beter een wat andere verhouding met andere dingen om te eten. Omeletje, maaltijdsalade of wat anders en een beetje brood erbij. Misschien ook wat minder tarwe. Bij natuurvoedingswinkels heb je bijv rogge-/tarwebrood maar ook in de supermarkt en bij de bakker heb je tegenwoordig meer variatie. Ook zorgen voor de juiste vetten. Voor een goede darmwerking zijn ook magnesium en calcium belangrijk. Had vroeger dunne tot erg dunne ontlasting, waarschijnlijk mede door kalkgebrek want toen ik het ging slikken werd mijn ontlasting ook vaster. Kan sowieso zijn dat je wat stoffen tekort komt en als je ontlasting te dun is neem je de voedingsstoffen slechter op.

    Reageer
    #14

    Ik blijf bij psylliumvezels voor deze genoemde problemen. Heb ook jaren gekampt met deze problemen en sinds ik dit gebruik is mijn leven veranderd. Bijna nooit opspelende darmen op onverwachte momenten. Stoelgang veel regelmatiger enz... neem de whole husk.

    Reageer
    #15

    Je ontlasting hoort wel een vaste vorm te hebben!

    Zachte ontlasting wordt vaak veroorzaakt door een parasiet.

    Ik spreek uit ervaring, ik heb 4 jaar lang met d.fragilis ( micro darmparasiet ) rond gelopen.

    Na succesvolle behandeling heeft iedere drol een vaste vorm bij mij.

    Ik zou dus een "TFT" test aan vragen bij de huisarts, dat is een hele goede test met 3 buisjes die je in 3 achtereen volgende dagen moet vullen met feces. ALLEEN deze test is geschikt voor veel micro parasieten.

    Standaard ontlasting tests testen alleen op worm eieren.

     

    Heb je ook al gekeken of je allergisch bent ?

     

    Succes!

    Reageer
Reageer op: Hoe krijg ik vaste ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief