Stoppen met Omeprazol

  • #1

    Op aanraden van mijn internist moet ik stoppen met Omeprazol.
    Maar ik gebruik dit middel nu elke dag 20mg sinds januari.
    Ik ben voor mijn gastroscopie ook tijdelijk gestopt en het maagzuur kwam direct in grote maten terug, wat ik erg vervelend vind. Ook wordt de misselijkheid (die ik sowieso als klacht heb constant) erger.
    Liever stop ik er niet mee, maar wat zijn de gevolgen? En is dit een middel wat je afbouwt, of moet je ineens stoppen?

    Mvg,

    Natasha

    Reageer
    #2

    Het is geen middel om af te bouwen.
    Waarom moet je ermee stoppen van de internist?

    Reageer
    #3

    Volgens mijn internist maakt het (een beetje simpel verwoord door mij nu) is je maag minder 'agressief'. Minder zuur. Dus de kans op ziek worden van voedsel, bijvoorbeeld Salmonella, is dan groter.. Of iets in die richting. Het was in ieder geval een best lang verhaal en op lange termijn raadde hij het niet aan. Maar het helpt mij ontzettend want door Omeprazol blijft mijn maagzuur en reflux (godzijdank) zo goed als weg. Zonder kan ik amper een boterham eten of ik heb al de hele dag maagzuur.

    Reageer
    #4

    Wat een kromme zin, die eerste. Excuus. De 'is' moest er niet staan.

    Reageer
    #5

    Wij zijn geen taalinstituut dus dat is zeker geen probleem 😉

    De internist heeft wel en punt. Maar aan de andere kant moet er dan wel een oplossing komen voor je klachten. Ofschoon het geen afbouwmiddel is, althans als het niet langere tijd hebt gebruikt, zou om je maag rustig te laten wennen de omeprazol over 3 weken kunnen afbouwen.

    Reageer
    #6

    Gelukkig :-).

    Ik ben nu aan het kijken hoe een gluten-vrij dieet valt, en dan om te bevestigen dat het geen (of wel) coeliakie is een nieuwe gastroscopie. En op lactose word ik ook getest, maar de klachten lijken daar minder op (misselijkheid, gewichtsverlies, obstipatie, flinke buikpijn, veel sneller moe/uitgeput), het doet me meer denken aan coeliakie.

    Reageer
    #7

    ik heb dit afschuwelijke medicijn ruil anderhalf jaar gebruikt maar kreeg dusdanig last van de bijwerkingen dat ik accuut gestopt ben. Ik zit nu in de eerste stopweek en kan niet naar t toilet; alles dicht geslagen. Ook de maagzuur is terug. Maar ik neem het voor lief. Ik gebruikte 1 tablet van 40 Mg per dag en zie t nut niet van afbouwen in deze. De klachten minderen vanzelf weer en dan zien we wel verder. Maar ik raad iedereen af dit middel langdurig te gebruiken!

    Reageer
    #8

    ik heb langere tijd omeprazol 20mg gebruikt (een aantal jaren). Toen mijn vriend het kortdurend moest gebruiken heb ik de bijsluiter nog eens doorgenomen en kwam ik tot de conclusie dat ik ongeveer van de helft van de bijwerkingen last had. Daarom na overleg met de huisarts nu gestopt sinds 4 dagen. Het maagzuur is flink toegenomen. Ik kan niet op mn zij liggen, want dan komt het maagzuur komt tot bovenin mijn keel. Ik kan alleen bijna rechtop in bed slapen, want anders komt alles omhoog. Ik kan veel producten niet eten en drinken omdat ik dan extra last krijg (koffie, kruidig eten, te grote porties, etc. Ook ben ik de hele dag misselijk. Volgens de huisarts moet ik dit opvangen met rennies en moeten de klachten na 2-3 welen zo goed als over zijn.. ik hoop het maar want dit is bijna niet te doen..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat had eigenlijk afgebouwd moeten worden....

    Reageer
    #10

    Dat had ik ook aan de huisarts voorgesteld, maar die gaf aan dat ik gewoon meteen kon stoppen..

    maar nu ruim een week gestopt en het gaat iedere dag beter. Wel met aanpassingen van houding en letten op eten/drinken.

    Hopelijk komt het goed.

    Reageer
    #11

    Ben je er nu van af? ik ben nu 2 weken gestopt maar nog veel last van boeren en maagbranden. word er een beetje moedeloos van.

    Reageer
    #12

    Ben nu in de 3de week dat ik dit middel om de dag neem, daarna 3 weken om de 2 dagen voor 3 weken en zo bouw ik het af naar 0. Hoop dat het zuur weg weg ft slik dit middel al jaren.

    Reageer
    #13

    Ik ben na lang gebruik ook gestopt. Eerste keer lukte niet i.v.m. erge last van opkomend maagzuur. Nu voor de tweede keer gestopt en op advies van iemand gelijk begonnen met iedere dag een citroen uit te persen en in een mok met water op te drinken. Hij zei dat na langdurig gebruik van maagzuurremmers je maag geen maagzuur meer heeft, hierdoor eiwitten niet goed meer kan afbreken en dat daar juist de zure oprispingen van komen. Oplossing ( volgens hem) zuur met zuur bestrijden. Ik weet niet of dit allemaal klopt maar het helpt heel goed bij mij. Overdag bij veel last neem ik een zure augurk of uitgeperste citroen met water of zelfs een theelepel appelciderazijn in een mok water. Geen last van zuur of maagbranden.

    Reageer
    #14

    Ik ben net gestop met omeprazol. Ik neem nu zuiveringszout. Dit helpt goed.

    omeprazol is rotzooi. Het ontneemt je lichaam van vitamine B12. Hierdoor ontstaan de akeligste klachten.

    Echt neem dit middel niet.....

    Reageer
    #15

    ik ben sedert gisteren gestopt, afbouwen hoeft niet, je mag onmiddellijk stoppen van de dokter.

    Je hebt hier zelf de keuze in, maar waarom zou ik afbouwen als het nu al twee dagen zonder aardig lukt?

    Ik pakte het reeds 20 jaar voor een maagbreuk.

    Ik heb het lastig van het zuur, maar had het veeel erger verwacht.

    Ik doe het omdat het schadelijk is voor je lichaam.

    Vit B 12 TEKORT en vit D ... Hierdoor hebben andere mineralen en vitamines het moeilijk om opgenomen te worden enz..

    Als het kan, stop er mee, laat je niet leiden door het feit dat je direct zuur krijgt, dat is het ' rebound' effect van je lichaam... Dat gaat vanzelf weer over.

    En als de klachten blijven komen, misschien geen zuurremmers meer nemen, maar zuurbinders.

     

    Reageer
Reageer op: Stoppen met Omeprazol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief