Achalasie en steeds erger wordende pijn thv borstkas

  • #1

    Dag iedereen,
    Ik ben een 39-jarige vrouw uit België. Pas na langdurige klachten, waarbij ik op het einde bijna niet meer kon eten, werd iets na mijn twintigste de diagnose van achalasie vastgesteld. Jarenlang werd ik nergens serieus genomen, doch na drinken van een bariumpap zagen ze dat deze maar met druppeltjes in mijn maag terecht kwam.
    Ondertussen heb ik reeds meerdere ballondylataties achter de rug.
    De laatste maanden krijg ik echter steeds meer pijn, die ineens opkomt, zowel overdag als tijdens de nacht. Deze pijn situeert zich op de borst en was de laatste keer zo hevig dat ik in het ziekenhuis terecht kwam.
    Daar kreeg ik weer een dylatatie, maar sprak men tevens van slokdarmspasmen, waar volgens de dokter niets aan te doen was.
    Ik ken deze pijn al heel lang, maar nu krijg ik deze vaak niet meer onder controle. Waar vroeger een glas water drinken, de pijn verminderde of deed wegtrekken, helpt dit nu niet meer. De pijnaanvallen duren soms meer dan een uur.
    Kennen jullie wel een behandeling of zijn er hier lotgenoten te vinden ? Lijkt precies of ik de enige ben met dit probleem !
    Alvast bedankt !

    Reageer
    #2

    Ik zie dat er hier al andere zaken gepost zijn over achalasie en afzonderlijk de slokdarmspasmen.
    Zijn er ook personen die dit beiden hebben ? Heeft iemand soms recentelijk een behandeling ondergaan ?
    Alvast dank voor jullie reactie !

    Reageer
    #3

    Probeer eens een banaan te eten, dit brengt bij mij acute verlichting. Ik heb er verder maar mee leren leven, let op niet te strakke kleding en niet teveel stress.

    Reageer
    #4

    Beste,
    Had ik nog nooit van gehoord, maar probeer ik zeker bij de volgende pijn-aanval.
    Ik heb ondertussen ook een afspraak genomen bij een specialist in het Gasthuisbergziekenhuis. Ben benieuwd.
    Alvast dank

    Reageer
    #5

    Beste,

    jouw verhaal,zou het mijne kunnen zijn. Ik ben 38 jaar en kreeg de eerste klachten rond mijn 23ste. Het begon met scherpe en hevige pijn ter hoogte van de borstkas. Eerst maar ééns om de zoveel weken, maar geleidelijk aan meer en meer. Ik kan ook geleidelijk aan minder en minder goed eten... alles bleef uren steken in mijn slokdarm. 7 jaar van omzwervingen, gastroscopieën en verhalen van stress... Daarna eindelijk de diagnose achalasie. Ik werd geopereerd (hellerse myotomie). Ohja, eerst ook nog een botox ingreep, wat een fiasco bleek.)De operatie heeft mijn leven grondig gewijzigd in de positieve zijn. De operatie ligt nu 8 jaar achter mij, maar ik kan weer zo goed als normaal eten. Alleen bij stress loopt het soms een beetje trager... maar de slokdarmspasmen heb ik nog steeds. Veel minder, maar in perioden komen die vaak veel na mekaar terug. Onmiddellijk water drinken helpt, maar wanneer er geen drinken in de buurt is, kan de pijn uren aanhouden. Werkelijk ondraaglijk!!! Ik heb ook de indruk dat ik meer en meer refluxklachten heb, maar dan zonder zure smaak. Ik vermoed dat het maagzuur de spasmen in de hand werkt. Ik heb wel een bepaalde schrik dat dit alleen erger zal worden. In perioden zie ik echt af van de pijn!

    Reageer
    #6

    Gisteren was er een programma op TV, waarbij een vrouw Achalasie had. Zij had dezelfde klachten. Zij krijgt Botox-injecties om de 4 maanden en kan weer normaal eten.
    De arts zei dat de pijnklachten kunnen lijken op hartklachten. Weet niet of het hier ook gedaan wordt, maar vragen is vrij.

    Reageer
    #7

    De arts zei tevens dat de klachten alleen maar zullen toenemen als het niet goed behandeld wordt.

    Reageer
    #8

    Hello anoniem,

    Fijn om ook jouw verhaal te lezen. Ik heb ondertussen 2 maanden geleden de POEM operatie ondergaan in het gasthuisberg ziekenhuis. Eten gaat zeer goed, maar de pijnlijke spasmen blijven komen !
    Ik had gehoopt ook hier vanaf te zijn.
    Indien je interesse hebt, wil ik je laten weten dat ik ook een facebookgroep heb opgericht. Via de link : https://www.facebook.com/groups/andebrael/ vind je ons snel terug. We zijn ondertussen met een zestal personen, maar ik hoop dat het aantal nog stijgt, zodat we zaken kunnen uitwisselen.
    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb dit ook en in de zelfde mate als jou! Soms heel erg en soms minder! En het is een helse pijn ik heb 5 x een oprekkeningen gehad! Maar de aanvallen blijven kijk uit met wat je eet en drinken !

    Reageer
    #10

    Beste,
    Sorry voor het laattijdig reageren, maar ik kreeg nu pas je berichtje door... Ik heb me ondertussen laten opereren in Gasthuisberg via de Poem methode, dit was eind 2013. Ik kan nu veel beter eten, maar de spasmen zijn er nog steeds alhoewel veel minder.
    Ik heb nu weer verschillende onderzoeken laten doen, drukmeting, PH meting en RX slokdarm omdat ik na de operatie wel meer last heb van reflux.
    Ik heb ook een groep op Facebook opgericht. Je vindt ons op de Nederlandstalige achalsiegroep.
    Groetjes
    An

    Reageer
    #11

    als je krampen krijg gelijk een paar happen appelmoes en de pijn verdwijnt in een paar tellen

    m.v.g.
    René

    Reageer
    #12

    Wat iemand anders hier ook al zei; jouw verhaal had de mijne kunnen zijn.
    Echter heb ik al Achalasie sinds mijn 9e. Dit is bizar vroeg, wanneer überhaupt Achalasie wordt vastgesteld gebeurd dat 90% niet op die leeftijd. Er werd dus ook niet direct naar Achalasie gezocht waardoor alle onderzoeken een hel waren.

    Ook ik kon vroeger met 1 slokje water de pijn wegdrinken. Hoe makkelijk dat vroeger ging, hoe vreselijk slecht dit nu gaat. Ik begrijp niet hoe dat kan, wat veranderd er van binnen waardoor dit zo moeilijk wordt?
    Eens in de 1 / 1,5 maand heb ik zo'n pijn aanval die echt ondragelijk is. Ook paar x in het ziekenhuis geweest ervoor omdat ik echt dacht dat het me laatste minuten waren, haha.

    Ik krijg van de arts een drankje mee wat die rot pijn wat doet minderen gelukkig. Maar helaas gaat het niet direct helemaal weg. Maar het is wel te houden dan! Ik zal snel even kijken wat de naam ervan is. Het is een wit drankje die je goed moet schudden van te voren. Dit kan je ook trouwens alleen op recept halen.

    Mochten mensen nog andere tips hebben wat bij hun goed helpt, let me know! Dingen als rennies doen niets, daar is de pijn te anders / heftig voor. Mensen met Achalasie begrijpen me goed denk ik, hihi.

    Reageer
    #13

    Ik heb sinds mijn 16e achalasie en gastroparese (ik ben nu 19). Chronische slokdarmpijn, moeilijk slikken en het alleregste is de misselijkheid van de gastroparese. Wat voor mij werkt is kamillethee. Zowel voor de pijn als de misselijkheid. Veel sterkte en geluk gewenst.

    Reageer
    #14

    Ik ben benieuwd naar de naam van dat witte drankje.

    Reageer
    #15

    Heb hetzelfde probleem, hebt U ondertussen een oplossing gevonden?

    dank,

    Jos

     

    Reageer
Reageer op: Achalasie en steeds erger wordende pijn thv borstkas


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief