Ik kan geen boeren laten

 • #1

  Hallo mensen,

  Ik ben een meisje van 19 jaar en ik heb dus precies hetzelfde probleem. Geen boeren kunnen laten. Als ik savonds uit ga en ik ga drinken, dan voel ik het al opkomen. Borrel geluidjes in je keel en misselijkheid. Het verpest heel mijn avond want ik voel me de hele avond dan niet lekker. Pas als ik ga liggen is het over. Ik ben hiervoor al naar de dokter gegaan, maar blijkbaar is daar niets aan te doen. Hij heeft wel gezegt dat het beter is om geen koolzuur te drinken (cola enzo) want daarvan moet je juist boeren. Maar ik heb het bijvoorbeeld ook als ik geen sap drink. Heeft er iemand tips om te leren boeren? Of voor dit probleem? Want het is echt heel vervelend.

  Reactie
  #2

  Boeren is eigenlijk je lichaam die graag overtollig lucht eruit wil halen. Het kan via boeren en winden laten. Bij het laatste is het gezakt, en is het een gasvorm geworden. Heb je dit wel?

  Er zijn manieren voor om zelf te boeren. Zoals heel veel lucht happen en in te slikken. Na een gegeven moment kan je met wat oefening die lucht weer omhoog halen. Ik kan je alleen aanraden om dat NIET te proberen.. Als je lichaam het uit zich zelf niet kan, moet je het niet forceren.

  Wat ik je aan kan raden is bij het stappen wat Rennies mee te nemen. ( voor maagzuur .. ) En als je het voelt er 1 in te nemen.

  succes!

  Reactie
  #3

  Tom, bedankt voor je berichtje!
  Ja ik dacht daar zelf ook al aan, om misschien rennies te gebruiken! Nog nooit geprobeerd maar misschien heeft dat wel effect.

  Ik ga het als ik het nog eens heb proberen! Hopen dat dat helpt want het is echt een ellende..

  Groetjes

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  Geen boer laten
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/242491-Geen-boer-laten%E2%80%94Dysfunction-of-the-Belch-Reflex.html

  Geen boeren kunnen laten
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/241977-geen-boeren-kunnen-laten.html

  Reactie
  #5

  Hallo, ik heb heel veel last van een opgeblazen gevoel. Zo komen er ook heeltijd lawaaitjes uit mijn mond zonder dat ik het kan tegenhouden. Ik zou graag lucht uit mijn lichaam wegwerken door eens een goede boer te laten. Maar er is één probleem, ik kan geen boeren laten. Ik heb nog nooit in heel mijn leven een boer gelaten en ik zou niet weten hoe ik het moet doen. Alstublieft help me.

  Reactie
  #6

  Misschien dat een logopedist jou kan helpen.
  Succes

  Reactie
  #7

  Ik heb ook nog nooit in mijn leven boeren kunnen laten. Een heel enkele keer gebeurt het spontaan. Maar dat is heel zelden. Meestal geeft het vooral een erg vol gevoel.

  Wat mij dan wel helpt is even een vinger in de keel. Vinger tegen je huig. Meestal moet ik dan een eerste keer alleen kokhalzen, maar als ik het dan nog een keer doe, dan komt de lucht er altijd wel uit.
  Wel altijd met een hoop lawaai. Daardoor doe je dat niet zo snel ergens waar anderen je kunnen horen.

  Ik drink dan ook nooit koolzuurhoudende dranken.

  Reactie
  #8

  ik kan een soms boeren. Een heel enkele keer gebeurt het spontaan. Maar dat is heel zelden tot bijna niet

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  1. Ik kan geen boeren laten ik weet niet waroom das gwn een halfuur gwn dat ik geen boeren laat ken iemand me aub helpen plss
  Reactie
  #10

  En waarom denk je dat je perse boeren moet laten binnen een half uur?

  Reactie
  #11

  Is hier nog iemand actief die kan reageren aub?

  Reactie
  #12

  hallo,

  Ik heb dezelfde problemen en ben net na 6 jaar uitbehandeld. Ik heb alles geprobeerd en heb 100 onderzoeken en behandelingen gekregen maar niks helpt en ze kunnen niks tegen dit probleem doen. Wel wil ik nog leren boeren want ik heb gehoord dat dit helpt dus proberen kan altijd!

  Reactie
  #13

  Ik heb dt probleem ook al sinds ik mijzelf kan herrinneren (ben nu 38). Ik weet wel dat het voor mij het beste helpt als ik plat ga liggen. Dan voel ik het gebied bij de middenrif ontspannen en dan verdwijnt het na een tijdje. De volgende dag voel ik trouwens altijd een licht pijntje. Het is zeer vervelend en het heeft al wat avondjes verziekt. Het gekke is eigenlijk dat ik er pas sinds gister voor het eerst naar gegoogled hebt en ben verrast door de herkenbare omschrijvingen van de klachten....kan ze zo 1 op 1 overnemen. Ik las net ook over de vinger in de keel doen, die wil ik graag gaan uitproberen! Het oefenen van boeren lukt gewoon niet want daar zit bij “ons” het probleem....dat is iets waar wij lichamelijk gewoon niet toe in staat zijn en vandaar onze klachten.

  Reactie
  #14

  Ik heb inmiddels al 4x hier proberen te reageren, maar elke keer lijkt mijn bericht te verdwijnen. Ik heb ruim 7 maanden terug de botoxinjectie gehad in Engeland, van Dr Karagama. Ik ben volledig genezen van het probleem (ik kan nu boeren) en voel me nu bijna een ander persoon. Het is echt super. Omdat ik bang ben dat ik dit weer voor niets typ, houd ik het kort.

  Er is een oplossing mensen

  Reactie
  #15

  De berichten zijn verwijderd omdat ze verwijzing naar andere fora bevatten. Dat is niet toegestaan.

  Reactie
Reageer op: Ik kan geen boeren laten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief