Pijn onder de ribben

 • #1

  Hallo,
  Ik ben 16 jaar en ik heb sinds 4 dagen buikpijn, aan de linker zijkant, iets onder de ribben en dan voornamelijk aan de kant van de rug. Het is een soort zeurende pijn die continu aanwezig is. Als ik door mijn buik ademhaal, erop druk, mijn linkerbeen naar boven doe(op eigen kracht) of ga lopen wordt het erger(eigenlijk als er druk op komt te staan dus). Mijn urine en ontlasting zien er normaal uit. Ik weet niet of ik in het goede topic zit(kan misschien ook iets met de nieren ofzo zijn), maar heeft iemand een idee wat dit kan zijn??
  Verder heb ik ook het idee dat ik de laatste dagen minder eetlust heb, al weet ik niet of dat hier ook mee te maken heeft.
  Ik hoop op een reactie!
  Groetjes

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het inderdaad met de nieren te maken heeft.
  Misschien een nierbekkenontsteking.
  Heb dit zelf vorig jaar gehad, en had ook normale urine en hoefde ook niet vaker te plassen.
  na 2 weken zeurende pijn begon ik bloed te plassen, toen was het snel duidelijk.

  Naar de huisarts gaan met wat urine, dan heb je snel zekerheid.

  Reageer
  #3

  hallo ik ben 12 jaar en ik heb last onder mijn ribben (linkerkant) ik heb het 2 dagen ik heb er last van als ik ren maar ik plas geen bloed wat is het?

  Reageer
  #4

  Karin,
  de "steek in de zij" wordt waarschijnlijk veroorzaakt door ophoping van lucht in de darmen. Omdat de bocht van de dikke darm links hoger ligt dan rechts (waar zich de lever bevindt), zou de steek juist hier goed te voelen zijn. De ophoping van lucht heeft te maken met de manier van inademen tijdens het rennen.

  Reageer
  #5

  tandor moet ik dan naar de dokter om daar over te hebben?

  Reageer
  #6

  Nee hoor. Het zijn vervelende maar onschuldige klachten. Probeer je ademhaling te veranderen tijdens het rennen.Meer door de neus ademen en niet door de mond.

  Reageer
  #7

  bedankt

  Reageer
Reageer op: Pijn onder de ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief