Afscheiding geel slijm

  • #1

    Vorige week kreeg ik plots wat jeuk in mijn kont. En vanaf enkele dagen geleden is mijn anus extra gevoelig en heb ik sinds gister ook door dat ik wat (geel-achtig) slijm verlies. Verder gaat het poepen wat lastiger dan normaal en voel ik wat irritatie bij het afvegen. Ik heb heb hier op internet al de nodige research naar gedaan en kom ik uit op aambeien. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik pas 18 jaar ben.

    Betekent dit meteen dat het aambeien zijn en dat ik een bezoek aan de huisarts moet brengen? Of kan ik het nog even afwachten.

    Reageer
    #2

    Ben vergeten te melden dat ik een jongen ben in mijn post.

    Reageer
    #3

    Gele ontlasting of geel slijm bij de ontlasting duidt vaak op overmatig alcoholgebruik. Of drink je niet zo veel? Kim.

    Reageer
    #4

    Ik drink wel eens maar overmatig zeker niet. Afgelopen zaterdag alleen zo een 8 bier gedronken op 6 uur tijd. Ik heb wel XTC(MDMA) gebruikt. Maar hiermee zou ik geen link kunnen leggen?

    Reageer
    #5

    Dit gele slijm is waarschijnlijk mucus. Mucus is doorzichtig, wit of geen slijm dat wordt gemaakt door de dikke darmen. In de dikke darm beschermd de mucus de binnenkant van de darmen tegen de poep die erdoorheen komt. Normale ontlasting bevat altijd een beetje mucus dat vanuit de dikke darmen met de ontlasting meekomt. Maar als je last hebt van veel mucus kan er wel iets aan de hand zijn. Ziekten en aandoeningen waarbij er meer mucus wordt afgescheiden uit de anus zijn bijvoorbeeld het prikkelbare darm syndroom (http://nl.wikipedia.org/wiki/Prikkelbare-darmsyndroom), de ziekte van Crohn (http://www.crohn-colitis.nl/crohn/crohn), colitis ulcerosa (http://www.crohn-colitis.nl/crohn/colitis-ulcerosa), een scheurtje in de anus (anus kloofje / fissura ani: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fissuur), maar ook veelvoorkomende problemen zoals obstipatie (verstopping: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF17.htm), of een bacteriële infectie kunnen overmatige mucus afscheiding uit de anus veroorzaken.

    Reageer
    #6

    Ik denk dat Larssen doorzichtig, wit of geeL met een L, slijm bedoelt...

    Reageer
    #7

    en als dit gelige slijm er ook aan de voorkant uitkomt,wat kan dit zijn?gynacoloog geweest,mri gehad,dachten eerst aan fistel openingen,maar dit was het niet,of ze kunnen iig niks vinden,maar toch is het niet goed.loop al een half jaar elke dag rond met maandverband,zowel aan de voor als achterkant komt er gelig vocht uit.Ik heb de ziekte van crohn

    Reageer
    #8

    Ik heb ook dat probleem ik had inwendige aambeien laten wegbranden nu heb ik ook die probleem gele vloeistof ik moet ook nog een afspraak maken .

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb het ook en ben pas 12

    Reageer
Reageer op: Afscheiding geel slijm


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief