Bolletje aan de anus

  • #1

    Beste mensen,

    Ik ben een jongen van 15 jaar en heb een "probleempje" aan m'n anus. Al een tijdje, dan spreek ik over 4 à 5 weken, heb ik een blauw bolletje aan m'n anus. Als ik op de WC zit wordt dit veel bolliger. Toen dit me opviel ben ik direct voor de spiegel gaan staan en merkte ik dat als ik pers het bolletje blauwer en groter wordt. Als ik eraan kom merk ik ook dat er zenuwen inzitten want ik voel het en als ik eraan wiebel kan het net niet pijn doen.

    Ik heb hier zo'n beetje rondgekeken en denk dat ik te maken heb met een poliep, ik sluit aambeien uit want het ziet er echt niet zo uit.

    Kan iemand me meer info geven en raad geven?
    Stap ik bijvoorbeeld best naar de dokter?

    Mvg

    Reageer
    #2

    Zolang je niet precies weer wat dit bolletje is, is het handig dat een dokter even naar dit bolletje kijkt, om met zekerheid vast te stellen wat dit bolletje is. Pas als je weet wat het bolletje is, kun je er misschien iets aan doen. Veel voorkomende bolletjes op de anus zijn trouwens aambeien.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie!

    Spreiden aambeien zich niet uit en is dat niet rood? Stel, het is een aambei of poliep, kan dit zonder behandeling weggaan?

    Reageer
    #4

    Iemand? :$

    Reageer
    #5

    [i]Aambeien zijn uitstulpingen van het slijmvlies aan de binnenkant van de darm, in de anus. Aambeien kunnen vervelende klachten geven, maar ze zijn onschuldig en verdwijnen vaak vanzelf.
    Wat zijn de verschijnselen?

    Aambeien kunnen groter worden en door de anus naar buiten komen. U voelt dan een bobbeltje.

    Aambeien kunnen jeuken, een branderig gevoel geven of pijn doen. Het kan voorkomen dat u bij de ontlasting wat bloed verliest. Het bloed zit dan op de ontlasting of op het toiletpapier na het afvegen. Bij grote aambeien kan de anus wat minder goed sluiten waardoor u bloed, slijm of zelfs wat ontlasting kunt verliezen.[/i]

    Lees verder op:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBD11b.htm

    Reageer
    #6

    Bedankt, maar ik kan dus een poliep uitsluiten? Daarnet kreeg ik 4 seconden krampen, misschien door m'n zenuwen?

    Reageer
    #7

    Of er sprake is van een aambei, een getromboseerde aambei, een poliep of een marisk kan alleen een arts vaststellen die de anus en het rectum onderzoekt. Ga dus naar de huisarts voor een lichamelijk onderzoek en beoordeling van de bult op de anus.

    Reageer
    #8

    Ik voel me wat onwennig om dit uit te leggen aan mijn moeder en te tonen aan een arts. Ik zie wel...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Op je knieën, spiegel, fotocamera en klaar... Dan hoef je niet zo gênant met de broek op de knieën en de billen in de lucht.

    Reageer
Reageer op: Bolletje aan de anus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief