chronisch misselijk

  • #1

    Zijn er hier mensen die chronisch misselijk zijn? En zo ja, wat is daarvan de oorzaak?

    Reageer
    #2

    dit kan verschillende oorzaken hebben.
    een maagprobleem geeft b.v. misselijkheid ook last van de galblaas geeft misselijkheid.
    ook zwangerschap, maar meestal alleen de 1e 3 maanden.
    heb je het elke dag? zelfde tijd?
    ook pijn erbij? maagzuur? zeurende pijn rechterzijde.
    drink je alcohol? eet je op regelmatige tijden?
    ben je al eens bij de huisarts geweest?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Hey,

    Ik ben al iets meer dan 2 jaar aan één stuk door misselijk! Heb veel onderzoeken gehad waaronder een endoscopie, uit dat onderzoek bleek dat mijn maag en slokdarm er behoorlijk rood en geprikkeld uitzag. Ook bleek dat ik een breuk heb in me middenrif. De arts denkt nu dat ik de reflux ziekte heb maar de misselijkheid kan hij hier niet aan koppelen.. Op dit moment heb ik een 24-uurs ph- meting om te kijken of ik geopereerd kan worden aan mijn slokdarm maar hij denkt niet dat het mijn misselijkheid zal verminderen.. Het is dus echt iets om gek van te worden want het beïnvloed alles wat je doet! Misselijkheid kan zo veel oorzaken hebben dat het vaak moeilijk te achterhalen is waar het precies vandaan komt..

    Reageer
    #5

    Ik heb ook een maagonderzoek gehad en daaruit bleek dat de slokdarm licht geirriteerd was, verder niks. ik gebruik maagbeschermers en als ik die niet zou nemen krijg ik ook last van branderige pijn achter het borstbeen. Maar ondanks de maagbeschermers blijf ik elke dag misselijk. En ik denk dat het maagzuur een gevolg van iets is en niet de oorzaak van de misselijkheid. Ontzettend vervelend idd. Heb je al een uitslag gehad van het ph-onderzoek?

    Groetjes Polly

    Reageer
    #6

    Hoi Polly, is er bij jou wel eens een onderzoek gedaan naar Helicobacter Pylori?

    Reageer
    #8

    Iedereen is wel eens misselijk of moet wel eens braken (overgeven). Misselijkheid ontstaat doordat een plekje in de hersenen, het braakcentrum, wordt geprikkeld en aan de maag het signaal geeft om zich te legen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Door een maagdarminfectie, maagpijn of een maagzweer kunt u misselijk worden. U kunt misselijk worden als u iets verkeerds of teveel gegeten heeft. Ook bij reisziekte kunt u misselijk worden of braken. Verder kan braken optreden bij duizeligheid, migraine of bepaalde hersenaandoeningen. Ook bij (het begin van) een zwangerschap kan misselijkheid en braken optreden. Waarom dit ontstaat is niet goed bekend. Tenslotte kunnen ook veel medicijnen misselijkheid als bijwerking geven.

    Lees verder op: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGZiektebeschrijvingen/NHGZiektebeschrijving/Z108.htm

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee 19 Aug krijg ik de uitslag, dus nog even afwachten..

    Reageer
    #11

    Herkenbaar,

    Ik heb reeds mijn leven lang (ben nu 39) last van misselijkheid.
    Vroeger enkel na de maaltijden maar nadat ik in 2004 zeer hevige klachten kreeg (enkel een [u][b]ongekende[/b][/u] misselijkheid (geen pijn of oprispingen) waardoor ik dagen niet kon slapen, eten of drinken en ik pas na maanden weer enigszins normaal kon gaan eten) is de misselijkheid continue aanwezig met pieken en dalen.
    Ook bij mij werden er, in 3 verschillende ziekenhuizen, diverse onderzoeken gedaan maar men taste volledig in het duister.
    Uiteindelijk werd het afgeschoven op een psychosomatische aandoening maar dat lijkt me niet waarschijnlijk.
    Inderdaad, net als bij u beïnvloed het mijn algehele functioneren. Vooral in de avond en nacht ben ik vaak dusdanig misselijk dat ik tot niets meer in staat ben of niet kan slapen.
    Zo ontzettend vaag maar het verwoest wel mijn leven.
    Maagzuurremmers hebben de hevigste misselijkheid destijds in de kiem gesmoord en ik dien ze nog altijd te slikken. Verhelpen doen ze de misselijkheid echter niet en ik zoek wanhopig naar de oorzaak (mensen begrijpen me niet en een diagnose zou daarbij kunnen helpen) en een eventuele efficiënte behandeling.
    Wennen doet het nooit en het put je mentaal helemaal uit.

    Het spijt me te horen dat u hetzelfde mankeert en ik u geen uitsluitsel kan bieden.

    Reageer
    #12

    Goedenacht..

    Kwam bij dit forum uit omdat ik ook zocht op chronische misselijkheid.
    Heb dit ook zeker al 20 jaar is ooit begonnen toen dacht ik een buikgriep te hebben maar is nooit meer weg gegaan. Heb destijds onderzoeken gehad maar ook daar kwam niets uit. Daarnaast ben ik een emefatoob waardoor het mijn leven zwaar beïnvloed.bovenal is het gewoon zwaar vermoeiend en je stuit op Veel onbegrip. Het beïnvloed mijn leven dagelijks en heb geen idee meer waar het van af komt.je voelt je vaak niet serieus genomen en slikte voor de zwangerschap vaak domperidon en nu emesafene. Wordt vaak gegooid op stress maar vraag me af of stress je zo misselijk kan maken ...Ook ik hoop er ooit achter te komen waar het vandaan komt.

    Reageer
    #13

    Ik heb daar ook al heel mijn leven last van, als kind ben ik angst beginnen ontwikkelen voor braken, en bij lastige situaties werd ik sowieso misselijk. Ook ik krijg medicatie voor reflux en maagzweren, maar het misselijk gevoel blijft. En ik kan op één hand tellen dat ik maagbrand had. Maar als ik gestresseerd ben, dan ben ik misselijk en zelfs buikkrampen erbij, ik durf zelfs ni buitenkomen, want dan heb ik het zeker. Angst Remmers helpen mij een beetje 🙁

    Reageer
    #14

    Het is fijn om te lezen dat je niet de enigste bent mensen beseffen vaak niet hoe erg het je dagelijkse leven beïnvloed.... Het is zo vermoeiend om dagelijks misselijk te zijn en om ook nog eens met de angsten te leven....Je gaat je ook telkens afvragen of je niets ernstigs hebt of wat het verder zou kunnen zijn...Ergens echt van genieten lukt gewoon niet omdat je nooit echt ontspannen kunt zijn.

    Reageer
    #15

    Zooooo herkenbaarals ik u verhaal lees...Dan lees ik precies mijn verhaal..Ik heb het ook al zo'n kleine 20 jaar en net als u gekregen nadat ik dacht een buikgriep te hebben gehad en is nooit meer weggegaan. Ben net als u emefatoob en ondervind hier zoveel hinder onder. Diverse onderzoeken wezen niets uit. Kreeg idd ook domeridon en sinds zwangerschap emesafene. Werd op stress gegooid maar het geeft mij geen rust. Wordt hier letterlijk doodmoe van...En ontspannen überhaupt iets doen zit er helaas niet in

    Reageer
Reageer op: chronisch misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief