Last van darmen door stress

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik heb al best wel een lange tijd last van stress en ben ook vaak en lang eenzaam. Ik heb weinig vrienden en de meeste tijd van de week zit ik alleen thuis. Bij ons wordt er helaas volop thuis gewerkt in plaats van kantoor. Mijn stress uit zich vooral in een te snelle ademhaling en last van mijn darmen.

  Nu probeer ik het spiraal te doorbreken. Ik ben al een tijd bezig om dan zelf op stap te gaan. Ik heb bijv een weekendvrij van abonnement voor de trein afgesloten. Ik vind reizen per trein in mijn vrije tijd leuk. Je ziet mensen en ik kan echt genieten van de mooie natuur als je met de trein reist.

  Maar nu komt het probleem. Stel ik wil bijvoorbeeld op een zaterdag om 13 uur de trein (of auto) pakken dan is er in de vroege ochtend niets aan de hand. Vanaf het moment dat ik besef dat ik op stap ga, gaan mijn darmen rommelen, krijg ik krampen en moet ik minimaal 3 keer naar de wc waarbij mijn ontlasting na elke keer dunner wordt tot diarree aan toe. Ik blijf dan kramp houden en durf uiteindelijk niet meer weg te gaan, bang dat ik weer naar de wc moet. Als ik dan besloten heb om thuis te blijven, dan verdwijnen deze klachten weer heel snel. Ook had ik laatst een leuk etentje met collega’s. Vanaf het moment dat ik besef dat ik zo weg moet, ontstaat de kramp en kan ik naar de wc. Als ik me er dan toch overheen kan zetten en besluit te gaan en ik zie mijn collega’s bij het eten dan verdwijnen de klachten ook weer snel.

  Dit lijkt me iets psychisch zoals een bepaalde angststoornis. Ik kan alleen niet de vinger op de zere plek leggen. Het zijn leuke activiteiten maar toch krijg ik er stress van. Heeft een lezer op John een idee wat deze spanning kan veroorzaken?

  Groeten Chris

  Reageer
  #2

  Het is toch vooral spanning. Maar waarover je dan spanning hebt als je ergens naar toe moet gaan kun je alleen maar zelf bepalen.
  Waarschijnlijk heb je ook last van hyperventileren.
  Doe eens de test op:

  https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

  Reageer
Reageer op: Last van darmen door stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief