Aarsmaden

 • #1

  Heyy ik heb dus aarsmaden dat weet ik zeker. Op internet staat dat ze geen ernstig probleem veroorzaken, maar ik heb toch wat klachten zoals een erg opgezette buik en ik zag doorzichtige sliertjes in mijn poep. Het leek een beetje op afscheiding, ik denk dat het slijm is. Ik ben trouwens 15 jaar en een meisje maar komt dit door aarsmaden of is er toch wat anders aan de hand. Mijn ontlasting stinkt trouwens ook abnormaal erg.

  Reageer
  #2

  Ik ben zo bang dat het iets ergs is en ik weet echt niet wat ik moet doen

  Reageer
  #3

  Sliertjes in je ontlasting zijn geen aarsmaden, die zien eruit als rijstkorreltjes.
  Het klinkt of je een wormbesnetting hebt.
  Ga naar de huisarts, die kan een ontlastingonderzoek doen en iets voorschrijven om de parasieten te bestrijden.

  Reageer
  #4

  Dan heb ik meerdere wormbesmettingen denk ik want ik zie altijd aarsmaden in mijn ontlasting. Dat zijn oom de enigste wormen die ik zie. Ze jeuken ook in de nacht. Ik heb ooit al een keer eerder aarsmaden gehad dus ik weet hoe ze eruit zien. Ze zitten alleen niet vaak in mijn ontlasting maar zitten wel altijd rond mijn anus.
  Ik ben oom een beetje bang om hier met mijn ouders over te praten eigenlijk heeft iemand tips hoe ik dit kan doen? En ik heb trouwens ook een hond zou dat er iets mee te maken kunnen hebben waarom ik dit heb. Ik ben echt bang dat het iets ernstigs is want ik loop er al best lang mee rond omdat ik er niet over durf te praten.

  Reageer
  #5

  Ik lees ook op internet dat mebazendol heel veel wormen dood zal ik dat kunnen proberen want ik weet ziezo dat ik aarsmaden heb of moet ik toch echt eerst naar de huisarts of kan ik ook eerst mevazendol proberen en dan kijken of de klachten weggaan??

  Reageer
  #6

  Je MOET dit met je ouders bespre!
  Want wormen en/of aarsmaden zijn erg besmettelijk en met alleen een kuur kom je daar niet van af.
  Je kunt idd via een huisdier wormen oplopen, maar ook via een ander persoon.
  Daarom is het dan ook ontzettend belangrijk om een volledig hygiëne protocol in acht te nemen en het hele gezin op de hoogte te stellen.
  En de hond te behandelen, mocht die de oorzaak zijn.

  Reageer
  #7

  Nee, je moet absoluut niet zo maar een kuur gaan gebruiken.
  Bespreek het met je ouders en ga naar de huisarts voor een ontlastingonderzoek.

  Reageer
  #8

  Wat voor wormen zouden het dan kunnen zijn en zou het mogelijk zijn dat het door aarsmaden komt, want dat zijn de enigste wormen die ik ooit in mijn ontlasting heb gezien

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat kan ik zo ook niet zeggen, er zijn zo veel soorten wormen.
  De huisarts kan dat met een onderzoek laten bepalen en dan gericht een kuur voorschrijven.

  Reageer
  #10

  Oke, ik denk trouwens ook dat wanneer ik het tegen mijn ouders vertel dat ze dan niet naar de huisarts gaan bellen. Want ik heb al een keer eerder wormen gehad. Ik denk dat ze gewoon zo iets halen in de supermarkt

  Reageer
  #11

  Dan is dat de verantwoordelijkheid van je ouders, als ze iets halen wat niet goed helpt en dat ten koste gaat van jou gezondheid.
  Je hebt hier advies gekregen hoe het aan te pakken.

  Reageer
  #12

  Oké ik zal het met ze bespreken. Het enigste waar ik bang voor ben is dat als ik een ontlastingonderzoek doe dan ben ik bang dat er iets heel erg opeens uitkomt. Dat is mijn grootste angst en daarom ben ik ook een beetje bang om naar de huisarts te gaan.

  Reageer
  #13

  Daar hoef je niet bang voor te zijn.
  Zoals je zelf al zegt, heb je wormen.
  En daar moet je weer vanaf, want lang met wormen rondlopen is niet gezond.

  Reageer
  #14

  Ik loop er al best lang mee rond dus vandaar dat ik bang ben

  Reageer
  #15

  Reden te meer om er nu mee naar de huisarts te gaan

  Reageer
Reageer op: Aarsmaden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief