Nissen & Barrett slokdarm

  • #1

    Hallo,

    Sinds 20 jaar heb ik al zuurbranden wat heeft geresulteerd in een Barrett slokdarm. Hier zijn ze 4 jaar geleden achter gekomen, ook heb ik een kleine middenrifbreuk.
    Op dit moment slik ik 2 maal daags omeprazol, 1 maal daags famotidine. In het weekend aangevuld met nog 2 maal daags omeprazol extra. Dit is omdat als ik ook maar iets extra's eet of drink mijn ik verga van de zuurbranden. Eten loopt mij s'nachts terug in de mond, ben steeds vaker hees, pijn in de schouderbladen, paniek als ik geen extra rennies in huis heb, veel valse lucht en binnen boeren, opgezette maag en zo kan ik nog wel even doorgaan.
    Afgelopen week bij een MDL verpleegkundige geweest en die gaf aan: leer er maar mee leven en je mag thuis best even huilen. Ik heb aangegeven dat ik een operatie wou hebben, de Nissen. Zij gaf aan dat mijn breuk daar te klein voor was. Ik ben 43 jaar, sta nog volledig in het leven en moet nu dus ik weet niet hoeveel medicatie slikken om redelijk klachten vrij te leven. Ben naar de huisarts geweest en die heeft geregeld dat ik in april een afspraak met een specialist heb, zodat alle voor en tegens kunnen worden besproken en er geen protocol wordt gevolgd zoals het geval bij de verpleegkundige was.
    Ik lees veel verouderde versies hier op het forum over de Nissen operatie. Graag hoor ik wie er ervaring mee heeft en oe het verschil is met voor en na de operatie? Hoe is de operatie verlopen? Hoe is het met medicijn gebruik na de operatie? Kortom veel vragen en hoor graag!

    Groet Jo

    Reageer
    #2

    Hallo had of heeft u ook last ervan dat uw eten slecht zakt? Mvg Eldo

    Reageer
    #3

    a daar heb ik zeker last van. De ene keer erger dan de andere keer. Als ik veel zuur heb gehad, bv in de nacht dan lijkt het ontbijt niet te willen zakken door de slokdarm. Op dit moment slik ik 2 maal daags omeprazol en 2 maal daags esomeprazol en het gaat redelijk goed.
    Maar de rest van mijn leven 4 tabletten per dag....... ? Donderdag een afspraak bij de chirurg om de voor en nadelen te bespreken van een eventuele operatie. Gr. Jo

    Reageer
Reageer op: Nissen & Barrett slokdarm


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief