Darmklachten en angst

  • #1

    Beste John,

    Ik heb sinds een tijd erge last van Hypochondrieklachten door een voedselinfectie die ik in september opgelopen heb in Duitsland.
    Sindsdien ben ik enorm bezig met mijn buik en ontlasting te checken, inmiddels nemen de gedachten helemaal de overhand en voel ik me vaak depressief en kan ik nergens meer van genieten.

    Ik heb wat vage klachten: soms breiige ontlasting of diarree en vaak ook normale ontlasting. Meestal hoef ik 1x per dag. Vandaag moest ik twee keer en zag toen dat de ontlasting qua vorm en diameter wat kleiner was dan vanmorgen. Met hypochondrie denk ik dan meteen aan potloodontlasting. Ik moet ‘s morgens vrij snel na het opstaan richting wc en dit was voorheen minder kritisch (wel vaak ‘smorgens). Af en toe last van winderigheid. Mijn angsttrigger is darmkanker. Zouden al deze klachten te herleiden zijn tot stress en angst?

    Ben bij de huisarts geweest en die zei dat het door stress komt. Ik heb nu een afspraak staan bij een psycholoog maar voel me iedere dag bang…

    Hopelijk kun je wat geruststellen.

    Reageer
    #2

    Stress en angst kan dat zeker veroorzaken

    Reageer
    #3

    Bedankt! Heb mezelf helemaal gek gedacht vanaf september omdat de voedselinfectie waterige diarree gaf die later nog bloederig werd ook. Ter plekke contact gehad met huisarts en die zei dat het na 4 dagen weg moest zijn en ik anders een arts ter plekke moest raadplegen. Gelukkig was het na 3 dagen over maar het heeft wel iets in me ‘geknapt’ waardoor ik nu constant heel erg gefocust ben op m’n spijsvertering met als gevolg dat ik nu met angst opsta en ermee naar bed ga. Door de vage klachten hierboven beschreven raak ik in een cirkel van angst/piekeren/niet kunnen relativeren waar ik niet meer uitkom.

    Ik hoop zo dat het weer goedkomt want dit is geen leven.

    Reageer
    #4

    Ik ben trouwens 35

    Reageer
    #5

    Je ontwikkeld een angststoornis. Zoek daar hulp voor

    Reageer
    #6

    Volgende week afspraak met de psycholoog. Ik vind het zelf zo moeilijk voor te stellen dat je allerlei lichamelijke klachten kunt krijgen door angst/piekeren maar wellicht zit daar juist het probleem.

    Dank voor je reactie in ieder geval!

    Reageer
Reageer op: Darmklachten en angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief