PDS:”Welk dieet en wat zijn jullie triggers qua voeding?

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik heb sinds een half jaar (+) de diagnose PDS. Mijn klachten zijn (wanneer getriggered) gasvorming en pijn in de darmstreek. Obstipatie en diarree is niet van toepassing. De voornaamste trigger is het eten van verkeerd voedsel. Op het internet gaat het FODMAP dieet rond. Volgens dat dieet is er een lijst van FODMAP rijke producten die je moet vermijden als je last van PDS hebt. Dit dieet zou voor een groot deel van PDS "patienten" moeten helpen.

    Nu is het zo dat er een reeks van FODMAP rijke producten zijn die ik rustig eten kan zonder dat er problemen ontstaan. Voorbeelden zijn: Appel, Jam, Whey Proteine, Kaas, ijs & Melk. Ik eet dit dagelijks en heb er nooit last van. Waar ik welk last van heb is wanneer ik het volgende eet (of drink): Brood, Pasta, Rijst, Aardappelen, Ui, Bier

    Waarbij het ook nog verschil maakt wat ik daarvan eet. Een patatje op de markt gaat nog goed, maar een portie patat met was sauzen en een koolhydraatrijke snack erbij zorgt voor problemen. Maar een standaard portie rijst of pasta, of twee plakken brood geeft ook meteen gasvorming en pijn. En een paar biertjes is prima, maar een nachtje doorhalen en flink doordrinken = volgende dag pijn.

    Nu vroeg ik me af wat jullie triggers zijn, en of iemand een beetje soortgelijke triggers heeft en of er alternatieve diëten zijn in plaats van het FODMAP dieet.

    Reageer
Reageer op: PDS:”Welk dieet en wat zijn jullie triggers qua voeding?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief