Blijvende darmklachten na galblaasoperatie

  • #1

    Ik, 21 jaar (v) heb ongeveer 2,5 jaar geleden een galblaasverwijdering gehad. Nadat ik maanden lang rondgelopen had met wekelijkse pijnaanvallen door de galstenen werd er besloten mijn galblaas te verwijderen. Ik werd erop gewezen dat vlak na de operatie ik wat darmklachten zou kunnen ontwikkelen, waaronder diarree, maar dat die ook snel weer weg zouden gaan. Mijn lichaam moest namelijk wennen aan de hoeveelheid gal die nu minder aangemaakt zou moeten worden.

    Nu, 2,5 jaar later, merk ik dat deze darmklachten nog niet verdwenen zijn. Ik heb regelmatig een erg plakkerige stoelgang en ook heel vaak diarree. Ook heb ik hele onrustige, rommelende darmen. Vlak na de operatie viel dit nog redelijk mee, maar het valt mij nu op en ik heb er ook last van.

    Het is niet zo dat ik per sé heel erg vet eet. Ik eet (over het algemeen) gezond en beweeg ook genoeg (ik wandel ongeveer 2 uur per dag). Mijn vraag was of iemand dit herkende en misschien een oorzaak en/of oplossing wist?

    Reageer
    #2

    Goedemorgen. Ik heb twee jaar geleden mijn galblaas moeten laten verwijderen en de klachten van diarree, buikpijn etc lijken zelfs toe te nemen en niets meer helpt ongeacht wat ik eet. Ik word er echt moedeloos van en ben op zoek naar een instantie die hiermee bekend is. Of lotgenoten zodat ik wat verder kom

    Reageer
    #3

    Zo herkenbaar. Maar er is zo weinig bekend hierover. Ook bij mij mdl arts niet

    is er iemand die mij verder kan helpen???

    Reageer
    #4

    Ik ben vorig jaar juni geopereerd aan een galblaasverwijdering,en heb ernstige diarree klachten zo erg dat ik de deur niet meer uitkom mijn lichaam verzwakt ,darmonderzoek gehad en allerlei medicijnen probeerd niks helpt,moet soms overgeven,mijn hele lichaam trilt ,zweten en het koud hebben ,zijn er meer mensen bekent mee ??

    Reageer
    #5

    Vraag om Questran bij je huisarts, dat zal de diarree stoppen.
    Wat mij persoonlijk heeft geholpen is elke ochtend havermout eten. Zo simpel, maar het werkt. Havermout bindt de galzouten/galzuren, waardoor de darmen minder geprikkeld worden. De afgifte van galzouten is 's ochtends het hoogst, vandaar dat patiënten vaak dan juist diarree hebben. Maar geef het ook wat tijd - ik had de eerste zes tot negen maanden na de operatie regelmatig diarree en dat werd gelukkig daarna een stuk beter. Veel sterkte, ik weet hoe naar het is.

    Reageer
    #6

    Zou ook graag hier iets meer van willen weten het is een drama

    Reageer
    #7

    Ik ben afgelopen dinsdag ook geopereerd aan me galblaas en heb sinds zondag ook diarree hopelijk trekt het wel bij

    Reageer
    #8

    Ik krijg aleen stress van me darm klachten en heb questran gevraagt vandaag 1 zakje genomen nu afwachten of het helpt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    2 dagen questran genomen 1 zakje maar en diarree is wel gestopt tenminste dat hoop ik

    Reageer
    #10

    Op 11 maart is mijn galblaas verwijderd nadat ik erge buikpijn had als gevolg van galstenen en een ontsteking. De eerste twee weken na de operatie heb ik als geweldig ervaren, want eindelijk goed poepen en geen buikpijn (ik heb PDS). Nu ben ik een maand verder en ik sleep me voort door de verergerde darmklachten; het was in al de jaren hiervoor nog niet zo erg geweest! Ik zie de ervaringen van jullie en wat de mogelijke oorzaak is, dit zegt veel en bevestigt mijn vermoedens. Ik ga in ieder geval wat doen met de tips.

    Reageer
    #11

    Hallo ik ben 12 maart geopereerd aan mijn galblaas en sindsdien aleen maar diarree tot wel 5x perdag is niet normaal toen aan de huisarts gevraagd om Questran Colestyramine dat heeft de diaree wel gestopt maar ik moest het afbouwen en nu 2 dagen weer volop aan de diarree nu maar weer een zakje ingenomen hopelijk helpt het weer. Aleen ik krijg een bijwerking weet niet of het van Questran komt ik hoor mijn hartslag in mijn oor tinnitus sinds ik 2 dagen niet inneem de zakje is het gestopt en nu weer begonnen aan Questran kijken of het hierdoor komt.

    Reageer
    #12

    Vandaag is het 4 dagen geleden
    dat ik mijn galblaas liet verwijderen
    Uiteindelijk hebben ze 41 steentjes eruit gehaald
    En heb gevraagd of ik die mocht bewaren
    nu 4 dagen verder ......
    Ik heb geen diarree gehad!!!!
    En merk dat ik ook geen zuivelproducten kan eten omdat ik daar heel erg misselijk van word
    Verder gaat het goed af en toe hier en daar nog wat pijn maar ik kan bijna alles weer alleen bukken niet

    Reageer
Reageer op: Blijvende darmklachten na galblaasoperatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief