Rood streepje ontlasting

 • #1

  Goedendag,

  Helaas heb ik geen foto. Het was bruine ontlasting met een rood streepje erin. Het zat aan de rand maar wel erin. Het was middenrood. Ik ben zeker dat ik de laatste dagen niets roods gegeten heb. Ik maak me nu grote zorgen.

  Hoe ziet bloed in ontlasting eruit en wat zou het kunnen zijn? Ik dacht dat bloed erin nooit goed was.

  Reageer
  #2

  Bloed zal het toch niet zijn geweest. Dat zit er namelijk niet "in" maar op of bij. Dat zou ook het water in toilet moeten doen verkleuren. Waarschijnlijk toch iets wart je gegeten hebt

  Reageer
  #3

  Bloed dat helderrrood is, komt over het algemeen door iets hardere of grotere ontlasting en persen. Dan kun je bv een klein wondje krijgen in de anus. Bloed ligt vaak op de ontlasting en/of zit ook aan het wc papier. De oplossing is dan om meer te drinken, meer te bewegen, en te letten op wat je eet.

  Bloed dat ín de ontlasting zit, komt van een plek eerder (uit de maag of darmen), en de kleur van de ontlasting is dan juist erg donker. Tegen zwart aan.
  Maar er is ook erg donkere ontlasting die gewoon komt door wat je eet of wat langer in je darmen heeft gezeten.

  Dit voor wat betreft wat algemene informatie. Rood (bloed) bij de ontlasting is vrijwel altijd van persen. Of het was toch iets dat je eerder had gegeten, maar missch. vergeten bent.

  Reageer
Reageer op: Rood streepje ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief