Pijn linksonder buik (vrouw, 22)

 • #1

  Hey!

  4/5 maanden geleden ben ik met ernstige buikklachten naar de huisarts geweest. Toen ben ik doorgestuurd on echos te laten maken en daar kwam uit dat ik vetbultjes op mijn darm had zitten die waren gaan ontsteken.

  Hoe ik eraan kwam? Geen idee. Nou ja, jawel. Slecht eten (niet voldoende vezels) of het te lang ophouden van mijn ontlasting.

  Nu heb ik daar een tijd geen last meer van gehad maar is alle ellende vorige week week komen opzetten en heeft zich zondagavond weer ontwikkeld naar dezelfde soort pijn.

  Poepen kan ik niet. Ik voel een lichte drang, maar als ik ga zitten komt er niets en wat er tussendoor uitkomt is vaak een ‘mini worst’ wat bestaat uit een hard deel en een zachter deel. Toen dat er vanmiddag uitkwam zorgde het ook voor een lichte opluchting.

  Met andere woorden: ik heb hoogstwaarschijnlijk weer een opstopping die wellicht weer voor een ontsteking zorgt.

  Nu is mijn vraag aan jullie (ik eet voldoende, alleen niet de goede dingen + ik heb afgelopen avond een zakje ingenomen wat poepen moet stimuleren): wat zorgt ervoor dat ik mijzelf als het ware ‘kan legen’? Welk type voedsel? Het doet zelfs zeer als ik lach/hoest…

  Ik hoop dat iemand raad weet!

  Reageer
  #2

  Zorgen dat je voldoende water drinkt ( minimaal 2 liter) vezelrijke voeding en dagelijks een struk vers fruit.

  Reageer
Reageer op: Pijn linksonder buik (vrouw, 22)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief