diagnose pds en scheutje middenrif wie heeft advie

 • #1

  Hoi allemaal,

  Wie kan mij helpen met het volgende of heeft tips en advies.

  Ik heb sinds september 2008 last van diarree ,bloed in de ontlasting, hele hevige maag krampen ,overgeven , opboeren, winderigheid, maagzuur, soms na het eten krijg ik zo'n hevige pijn rond mijn middenrif dat ik het idee heb flauw te vallen , en ik ben echt geen watje of aansteller van alles gebroken gehad en gewoon gaan werken ben in feite een rauw douwer.

  Ben naar de huisarts geweest in september 08. die dacht dat ik een blinde darm onsteking gehad met spoed doorgestuurd naar het ziekenhuis in arnhem ze hebben bloed afgenomen urine onderzocht en een echo gemaakt.
  Ze zagen in mijn bloed of urine dat de ontstekingswaarde hoger waren dan normaal en op de echo zagen ze dat mijn blinde darm geirriteerd was en dat ik een ontsteking had in de dunne darm en dikke darm en in de overgang van bijde darmen.
  Nou ik dacht die blinde darm gaat eruit en we gaan weer naar huis nee ze wouden nog even afwacht en een aantal dingen uitsluiten en wat aanvullende onderzoekjes doen en s avonds moest ik weer bloedprikken ,en als een wonder ze zagen nu geen onsteking in mijn bloed ,maar ik of ik toch nog wel een nachtje wou blijven want er klopte iets niet want dat kon niet zo weg zijn en ze wouden zeker weten dat mijn blinde darm er niet uit hoefde. Ik zo eigenwijs als ik ben de ontslag papieren gevraagd en getekend want thuis kan ik ook afwachten en pijnstillers slikken .
  Paar dagen later weer het zelfde verhaal met weer dezelfde uitslag blijkbaar een raar lichaam ofzo .
  daarna een hele reeks onderzoeken gehad een slang met een camera door me mond ,ook nog eentje van achter erin en mijn kont deed al zo'n pijn .(het roesje was heerlijk hoor )nog een mri scan gehad . uitslag pds en een scheurtje in mijn middenrif .Kreeg te horen daar moet je maar mee leren leven en voor de pds kan bekkenbodem therapie volgen en nog wat antibiotica voor de diaree .De therapie kan ik doen word niet vergoed en daar heb ik ook het geld niet voor omdat zelf te betalen . Ben nu in totaal 29 kilo kwijt weeg nog 62 kilo en ben 1.73 lang .
  Heb van morgen op advies van de huisarts weer een afspraak gemaakt met mijn specialist maar kan pas 22 juni terecht ,eerst zij de alleraardigste telefoniste pas in september maar toen heeft mijn huisarts zelf gebeld ik word hier echt moe van ,loop nu al een half jaar bij huis ik ga iedere keer netjes naar mijn sport toe maar moet dat bekopen met 3 dagen hevige pijn .
  Wie herkent dit of heeft tips voor me
  P.s. hou me netjes aan me dieet

  groetje patjuh

  Reactie
  #2

  Hartstikke fijn dat het allemaal dus enorm meegevallen is. De eerste schrik moet nu dus wel over zijn. En je hebt een diagnose waarvoor goed bekend is wat je er zelf aan kunt doen.
  Jammer dat de behandelend arts je niet geïnformeerd heeft wat je allemaal kunt doen aan het Prikkelbare Darm Syndroom.
  Op internet kun je de vereniging voor patienten met het Prikkelbare Darm Syndroom vinden die je goed kan informeren over wat te doen met jouw klachten. Als je je daar goed aan houdt en leert wat ze bedoelen, kun je eigenlijk wel van je klachten afkomen.
  Eigenlijk alleen maar goed nieuws dus.

  Reactie
  #3

  hey juno

  bedankt voor de link naar de belangenvereniging.
  Ik heb net in alle rust even zitten lezen wat het allemaal inhoud.
  sommige dingen herken ik zoals pijn en kramp in de buik en de diaree ook dat ik vaak moe ben enz ,maar ben bijvoorbeeld ook vergeetachtig en niet zulke kleine dingen die ik vergeet bijv. kinderen uit school halen en dan kan ik echt kwaat op mezelf worden ook merk ik vanmezelf dat ik vaak snel boos ben of agressief word mijn uwv arts die kan het weten en die kijkt je aan of je liegt ik heb nu eerder het idee of ik tegen een muur aan loop van mensen die het mij wel even zouden verhelpen en dat is frustrerend als je van alles probeert maar geen effect heb de weegschaal heb ik inmiddels weg gesmeten dit omdat er weer 2 kilo af was .ik ben 23 en heb vaak het idee of ik in het lijf zit van iemand van 60 en dat kan ik niet verkroppen. En mijn gevoel blijft zeggen dat het toch iets anders is dan pds. Maar ik vond die link in iedergeval zeer fijn om even te neuzen of ik iets herken .
  bedankt daarvoor.

  groetjes patjuh

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  Spastische darm / prikkelbare darm syndroom / pds
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/51545-spastische-darm-/-prikkelbare-darm-syndroom-/-pds.html

  Spastische darm, wat is er aan te doen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/56218-Spastische-darm-wat-is-er-aan-te-doen.html

  Spastische darm
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/212355-Spastische-darm.html

  Reactie
Reageer op: diagnose pds en scheutje middenrif wie heeft advie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief