Ontlasting en vermoeidheid

 • #1

  Hallo ik ben tim 19 jaar, ik heb veel last van vermoeidheidsklachten en ben ook 2 maanden niet naar mijn werk gegaan door vermoeidheid. Ik heb 2x bloedtest gedaan en daar kwam niks bijzonders uit. Ook heb ik 1x ontlasting onderzoek gedaan en daar kwam ook niks bijzonders uit. Ik heb wel vaker last nu van geel bruin ontlasting nu alsof mijn ontlasting niet goed verteerd. Ook zit er veel slijm bij wat u hier kunt zien. Ik ben ook naar een internist gegaan en ze zeidde dat er vanuit bloedtest niks bijzonders zien maar toch loop ik 2 maanden hiermee. Ik ben erg ongerust over wat het kan zijn. Links bij mijn buik voelt als een kleine bol maar het is niet overdreven.

  Reageer
  #2

  Ook heb ik afwisselend diarree soms licht en soms erg dat alleen slijm uit komt

  Reageer
  #3

  Heb je veel stress/angsten of spanningen?
  Gebruik je alcohol, medicijnen of drugs?
  Eet je gezond?

  Reageer
  #4

  Ik ben 4 maanden gestopt met canabis roken en sinds toen ben ik nu alleen maar gezond aan het eten 2 fruit per dag volkorn brood pistachenoten elke dag eten dus aan gezond zijn ligt het niet aan. Stress kan misschien de klachten verergeren maar het is wel begonnen zonder stress want ik kan zo dus niet werken en ben ik in de weekends alleen maar thuis door futloosheid terwijl ik altijd iets te doen had, en ook al slaap ik 8 uur ben ik gewoon kapot en wil ik liefst in bed liggen.

  Reageer
  #5

  Dit is trouwens ontlasting hoe het eruit ziet

  Reageer
  #6

  De kleur van de ontlasting wordt over het algemeen bepaald door wat je eet en drinkt. DE WC reiniger die in toilet hangt kan ook nog een vertekend beeld van je ontlasting geven, want die geeft ook nog kleur af. En elke dag pistachenoten, geeft ook nog een geel/groene kleur aan je ontlasting.( los van het feit of dat nou wel zo gezond is om die elke dag te eten)

  Je klachten kunnen te maken hebben met het stoppen  van de canabis...

   

  Reageer
  #7

  Door canabis zou het heel appart zijn want het is wel 4 maanden geleden en sinds dit maand heb ik veel last van vermoeidheid en ontlasting problemen en vorige maand begon het probleem een beetje. Door pistachenoten zou het denk ik niet komen omdat ik pas vorige week begon met eten van pistachenoten. Maar wat u ziet bij dit afbeeldig heb ik dus elke dag bijna last van.

  Reageer
  #8

  De vraag is of dat last is... Je hebt je eetgewoonten en eetpatroon veranderd dus dat zul je dan ook terugzien in de ontlasting.
  Zijn je vitamines ook onderzocht? Is er gekeken of je de ziekte van Pfeiffer of CMV hebt?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja ook naar pfeiffer is gekeken en kwam niks uit. Eetgewoontes van mij was altijd al redelijk gezond alleen at ik afentoe 1 fruit per dag. Vitamine d was alleen laag maar internist zei dat dat komt omdat ik heel de dag binnen zit en daar dus impact op heeft. Ook heb ik soms last van winderigheid maar daar heeft iedereen last van. Ik vraag me toch af of een bloedonderzoek 100% laat zien hoe gezond je bent. Want als je zo bekijkt reageert mijn lichaam dan anders op alleen mijn internist heeft gezegd dat ik gezond ben. Maar ik vind het lastig om te werken want ik had vorige week 3 dagen gewerkt en elke keer last van me rug gehad en zo kapot geweest dat ik na het werk gelijk in bed lag.

  Reageer
  #10

  Als je een vit D tekort hebt, is vermoeidheid niet zo raar.... Dat is namelijk het bekendste symptoom van vit D tekort. Heb je er iets voor gekregen?

  Reageer
  #11

  1x bloedprikken was toen helemaal in orde en dat was toen ik net gestopt was met werken en nu heb ik 2 weken geleden geprikt en hebben ze gezien dat vitamine d tekort was dus daar zou het niet aanliggen want ik zit veel thuis door vermoeidheid en futloos waardoor ik minder zon krijg zei mijn internist. Ik denk zelf dat stress het erger heeft gemaakt.

  Reageer
  #12

  Dus als ze 2 weken gelden hebben geprikt dan heb je ook pas sinds 2 weken een vit D tekort? Dat kan ook meteen na de eerste keer prikken zijn ontstaan, of je vit D was aan de lage kant maar nog binnen de normwaarde en was dan dus verder niet van belang of gewoon niet op gelet.
  als je in deze tijd van het jaar een vit D tekort hebt, dat is dat bijna altijd al langere tijd aanwezig.
  En stress zal daar uiteraard ook invloed op hebben

  Reageer
  #13

  Maar onbewust stress denk ik want ik heb wel stress gehad eerst en het is dan denk ik opgestapeld waardoor ik nu klachten heb. Bedankt voor het meedenken ik zal proberen weer normaal te leven. Ik moet trouwens een bloedtest doen voor cortisol (nuchter) daar kan toch soms bewijzen of je stress hebt?

  Reageer
  #14

  Ja dat kan inderdaad

  Reageer
Reageer op: Ontlasting en vermoeidheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief